StoryEditorOCM
Županijaza HGSS 30.000 eura

Županija sufinancira ljude koji daju sebe da bi spasili druge: ‘Zajedno ćemo kupiti i potražni dron‘

Piše K. G.
22. veljače 2024. - 16:25

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Šibenik Luka Dubravica, potpisali su danas ugovor o financiranju u vrijednosti od 30.000 eura.

Predmet ovog ugovora je financiranje rada HGSS - Stanice Šibenik iz sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2024. godinu, a sve u cilju zaštite života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima te u drugim izvanrednim okolnostima u kojima treba primijeniti posebno znanje, opremu i kadrove koji se koriste u gorskom spašavanju.

- To su ljudi koji daju sebe da bi spašavali druge. Kao turistička, pomorska ali i brdsko-planinska županija suočeni smo s brojnim izazovima tijekom cijele godine i zbog toga je HGSS od iznimnog interesa za sigurnost naših građana i posjetitelja. Povećali smo iznos potpore koji smo imali do sad. Primjerice, 2019. godine potpora je iznosila 16.000 eura, a ove godine izdvojili smo 30.000eura. Tendencija je da kontinuirano povećavamo potpore jer je važnost ove naše službe neizmjerna“  kazao je župan.

Pročelnik HGSS Stanice Šibenik Luka Dubravica zahvalio je županu na podršci te kazao kako je financijska podrška od iznimne važnosti za sustav civilne zaštite, budući da su konstanta ulaganja u opremu neophodna.

- Mi kao stanica na području Šibensko-kninske županije težimo od samog osnutka 2004. godine do danas da se naši kapaciteti i resursi kroz vrijeme razvijaju i podižu. Težimo našu županiju učiniti što sigurnijom destinacijom i da naše stanovništvo, kao i svi posjetitelji imaju službu koja u slučaju određenih nesreća može pružiti pomoć i odgovoriti na bilo koju ugrozu- kazao je prilikom potpisivanja ugovora pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Šibenik Luka Dubravica.

Pročelnik HGSS Stanice Šibenik Luka Dubravica spomenuo je i plan nabave potražnog drona u suradnji s županijom. Riječ je o kupovini opreme za bespilotne sustave HGSS-a s kojim bi se mogli locirati mobilni uređaji unesrećenih i izgubljenih osoba na području gdje signala nema.

28. travanj 2024 04:34