StoryEditorOCM
ŽupanijaGOVOREĆI OTVORENO

Putin ima KGB, Biden CIA, Macron ima DGSE, a naš Milanović ima Ivana Klarina

25. studenog 2021. - 19:32

Kod čovjek vidi blagodati ove škole 'na blizinu', čisto mu dođe da se ponovno s nostalgijom sjeti one 'na daljinu'.

Veli mi tako prijateljica na Fejsu kako joj je mali danas u školi naučija dvi nove riči - 'sotono' i 'stoko'. Naravski, svi su u komentarima zavarili od smija, duhovito je to, nego šta je, ali je u stvari za plakati. Eto šta mi radimo svojoj dici, čemu ih učimo. Pretvorili smo škole u bojno polje!

Ali, naravski, nismo mi krivi za to! Mi sebe, dok pičkaramo, dok kunemo i proklinjemo, odnosno, da (o)prostite seremo – ne čujemo. Krivi su svi drugi – kriv je Capak, Alemka Markotić, Plenković, oni su nelegalni, isto kao i cjepivo koje je nezakonito i eksperimentalno, a ovo sve skupa što se u nas radi je pokus, nezakonito i neustavno! A ako se radi ne radi samo u nas? E, onda su i oni, odnosno svi drugi fašisti.

I Austrijanci? E, i oni. J.... i njima mater! Eto, je l' sad dobro?! I Billu Gatesu, isto! Bravo! A onda kad se tako lipo švogate, onda klepnite po glavi svoga maloga, ako je bija bezobrazan prema materi ili mlađoj sestri, reka joj da je 'krava' ili 'kela', ili čuvarica logora, ss-ovka, ili već što mu je prvo palo napamet, odnosno ono što je danas u školi naučija – da su 'stoka' i 'sotona' kako je čuja da viču onom barbi, koji je u školi na vratima tražio neke potvrde i papire – 'stoka' i 'sotona'. - 'Zašto psuješ, P.... ti materina. Kad si mene čuo psovat, stoko! Pa, je.... mu Boga, di bi došli kad bi se svi tako ponašali, u k...' Da bi došli? A ode di smo s vama pošli!

O čemu se pričalo u Tisnom

Kad smo bili mali, onda smo mislili da su načelnici općina, zastupnici u parlamentu i predsjednici država neki važni i veliki ljudi, koji se bave isto tako velikim i važnim stvarima, o kojima ovisi sudbina našeg užeg i šireg zavičaja, kako se to nekad govorilo, i cijele naše Domovine

A onda smo, kao moj mali prijatelj Šime, sin od moje prijateljice u školi, čuli preko televizije, od našeg predsjednika i Vrhovnog zapovjednika naše oružane sile dvi nove stvari. I to sudbonosno važnu za našu državu, njezinu sigurnost i visok ugled u svijetu. A to je da ministar Banožić leti iz Zemunika u Zagreb Pilatusom da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom, gdje mu tata ima vikendicu. I tako i nehotice saznali još jednu – o čemu je naš predsjednik razgovarao sa svojim domaćinima, u općini Tisno na proslavi blagdana njenog nebeskog zaštitnika Svetog Martina.

Putin ima KGB, odnosno FSB, Biden CIA, Macron ima DGSE, Kraljica Majka MI Pet i Šest, a naš Zoka ima 'dva u jedan' svog starog stranačkog pajdu Ivana Klarina – ne treba mu ni Google! - Ne treba puno mašte da se zamisli slijedeći dijalog - 'Znate li predsjedniče da onaj Banožić ima ode vikendicu?' - 'Nemoj me zezat? Stvarno?! Ma di? Nu, molin te, pokaži mi je!' - 'A eno van je tamo, ona na Ratu, stara kuća Duška Kunićeva, bome!'

Raffaelo umjesto Rafala

Stoga nestrpljivo očekujemo daljnje, obavještajne podatke, sudbonosno važne za sigurnost zemlje – 'Di točno Banožić kad je u Tisnom ide na janjetinu?' Jer, ovako je to nepotpuno. Dobro, znamo da ide na Kapelu, tamo je najbolja janjetina, ne samo u Tisnom, nego nadaleko, ali ima tamo dvi gostione. Jedna je 'Marin', a druga je 'Kapela'. A tamo di ide ministar, tamo je sigurno bolja janjetina!

A to našem svitu, koji bi poginija ne samo za istinu, pravdu, legalitet i Ustav, nego i za dobar bokunić janjetine, nipošto nije nevažno. Kad ovo vidi Macron sad dok je u Zagrebu, sigurno će zvat šefa svoje obavještajne službe. I pitat ga – 'Dragi, di ćaća od našeg ministra obrane ima viksu?'

- 'Nemam pojma, predsjedniče!' - odgovorit će nesritnjak nakon kraćeg priznojavanja - 'Znam da ne znaš, ali vidiš Milanović zna o svom sve. Ne samo di mu ćaća ima vikendicu nego di i janjetinu ide! To je reć bit obavještajac, a ne ti. Mora san se crvenit zbog tebe prid njim na večeri! Miči mi se s očiju!' Ali, šta znaju Francuzi šta je vojska i što je sigurnost, i obavještajni podaci. Zato oni i imaju Rafale, a mi imamo, kako bi ono lijepo rekao naš ministar Horvat – Raffaello! Onaj od Ferrero Rochea!

19. travanj 2024 04:32