StoryEditorOCM
ŽupanijaHUMANITARNA UTRKA U ZAGREBU

Vodički vatrogasci odlični u konkurenciji 300 kolega iz 6 država

Piše Šibenski.hr
10. prosinca 2022. - 18:35

U poslovnoj zgradi VMD-a u Zagrebu održana je deseta humanitarna utrka vatrogasaca, u kojoj su sudjelovali i vatrogasci iz JVP-a Vodice. Utrku su organizirali vatrogasci grada Zagreba, a kompletan prihod od ove hvalevrijedne akcije bio je namijenjen za udrugu “Kolibrić”.

Super iskustvo

U nimalo jednostavnom natjecanju, čiji je cilj bio popeti se u što kraćem vremenu na 26. kat zgrade pod punom vatrogasnom opremom, težine dvadesetak kilograma, sudjelovali su Branimir Ergić, Ivan Bosotin Keke, Marinko Mićin, Ante Vučak i Brigita Grubelić. Svi redom iz JVP-a Vodice.

Na utrci je sudjelovalo više od 300 vatrogasaca iz šest država, a sastojala se od trčanja po unutarnjem stubištu od - 4 do + 26 katova (666 stepenica).

Brigita Grubelić je osvojila treće mjesto u kategoriji žena do 30 godina, dok je Branimir Ergić zauzeo četvrto mjesto u kategoriji muškaraca od 40 do 50 godina.

- Super iskustvo za nas vatrogasce. Ovo je kao da se moraš popeti na tri hotela Punta u Vodicama i to u punoj opremi koja teži 20 kilograma. Uspio sam, i to nešto više od osam minuta. Moram priznati da sam i sam sebe iznenadio - kazao je Ergić. Pored vatrogasaca iz Vodica, u utrci je sudjelovao i jedan član DVD-a Tisno, Toni Lučić. Spomenimo, ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattleu i drugim gradovima, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, kao i promovirati vatrogastvo i ukazati na opasnosti s kojima se susreću na intervencijama, a uz sve to pomoći onima kojima je to potrebno.

01. lipanj 2024 05:15