StoryEditorOCM
ŽupanijaNAGRADA HEROJIMA

Vodički vatrogasci nagrađeni Plaketom grada Vodica: ‘Kuća je već gorjela, začuli smo dječji plač...‘

Piše Šibenski.hr
11. travnja 2024. - 14:25

U trenu su odlučili što učiniti i radili su zajedno kao tim što se na kraju pokazalo kao pravi izbor. Spasili su ljudske živote iz plamteće buktinje. Mario Jozić, Nikola Tintor i Ivica Budimir nagrađeni su Plaketom grada Vodica za iznimnu hrabrost, prenosi InfoVodice

Do sada nije primio ni jednu nagradu, plaketu ili priznanje za svoj rad, a to mu nije ni najmanje bitno. Jer Mario Jozić radi svoj posao iz ljubavi i s ljubavlju. Od 2012. godine vatrogasac je u JVP Vodice, baš kao i njegove kolege Nikola Tintor i Ivica Budimir koji su se s ostalim vatrogascima JVP Vodice, 13. srpnja 2023. godine zaputili na gašenje požara u Grebašticu.

- Od dima nismo ni znali da se na jednom mjestu nalazi kuća dok nas vlasnik kuće nije usmjerio prema njoj. Kada smo se približavali vidjeli smo da su automobili koji su bili pred kućom izgorjeli. Šteta je bila ogromna. Nismo znali koga i što ćemo zateći kad smo ulazili u kuću koja je već bila zahvaćena vatrom. Na kući je gorio krov i prozor.

Kad smo ušli, čuli smo djecu kako plaču. Uz dvoje djece u kući su bile i tri starije žene. Svi su bili u šoku. Nikola Tintor i ja smo koristili izolacijske aparate i kapuljače za spašavanje i evakuirali smo ih, dok je kolega Ivica Budimir štitio kuću od vatre i tako nam omogućio izlazak- prisjetio se dramatičnih trenutaka Mario Jozić, vatrogasac JVP Vodice.

29. travanj 2024 19:04