StoryEditorOCM
ŽupanijaNIŠTA LIVO-DESNO

Unešić je najdesnija općina u Hrvatskoj: ‘Ode je, rođo, crven samo dres Zagore! Nema kemijanja, nama samo HDZ postoji‘

Piše Zdravko Pilić
26. travnja 2024. - 13:40

Znate kako se stiže iz Šibenika u Unešić? Znači kad se ide iz grada, ide se – desno, do rotora na Meterizama. A onda iz rotora opet desno, do Tromilje. Pa od Tromilje, opet desno – livo je Skradin – do Konjevrata. A onda od Konjevrata opet desno i eto vas tute, u najdesnijoj općini u Hrvatskoj.

U kojoj niti visoka izlaznost od 75,63 posto – glasalo je njih 866 od 1145 glasača ukupno – nije mogla spriječiti ono što je u desnih neminovno. Da desne opcije dobiju više od 95 posto glasova!

Ako ne vjerujete meni, uzmite "japanca" – oni mali kalkulatorić, Sony, Sharp, Citizen – i zbrajajte. Dakle, HDZ i njegovi sateliti osvojili su 600 glasova ili 70,5 posto. Domovinski pokret 84 glasa, ili gotovo 10 posto, odnosno 9,87. I onda još Most i njegovi "sateliti", kako to vele mještani za koalicijske partnere, 64 glasa ili 7,52 posto. I to ti je već gotovo 90 posto!

– Je, ujtila su nešto i ova dva HSP-a, nije da nisu, neka su ostala ispod praga, s teke manje od 2 posto, oba uzajno – vele nam mještani, dok u oči upada podatak da je u ovoj općini, koju zbog njena centralnog položaja zovu i srcem Dalmatinske zagore, i Ivan Pernar dobio jedan glas.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE

26. travanj 2024 13:41