StoryEditorOCM
ŽupanijaSunčano i vruće

U Šibeniku su danas izmjerena čak 34 stupnja u hladu! Donosimo detaljnu vikend prognozu za županiju

Piše Šibenski.hr
3. lipnja 2022. - 18:41

Živa na termometru danas je u Šibeniku probila 'psihološku granicu' od 30 stupnjeva Celzijusovih u hladu, a slično vrijeme očekuje nas i idućih dana. U Šibeniku je danas, naime, izmjereno čak 34 stupnja!

Ako ste slobodni za vikend, kupanje u moru se više i ne čini toliko loša opcija... Naime, prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu se u središnjoj Dalmaciji očekuje stabilno, sunčano i toplije od uobičajenoga za početak lipnja, uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar.

I sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo, ali na kopnu  vruće, mnogima i sparno još većinom u pretežno sunčanu nedjelju, koja bi u mnogim mjestima na zapadu Hrvatske mogla završiti pljuskovima i grmljavinom, ponegdje vjerojatno opet i olujnim nevremenom. Početkom novog tjedna nestabilno, u ponedjeljak uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će biti više sunčanog vremena nego na kopnu, ali također prema kraju nedjelje sve nestabilnije, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije, gdje su neverini mogući uglavnom tijekom oblačnijeg, promjenjivijeg i malo vjetrovitijeg ponedjeljka. Temperatura zraka u blagom padu, ali i dalje razmjerno toplo.

U nastavku pogledajte prognozu za vikend za četiri grada Šibensko-kninske županije:

Šibenik

image
DHMZ

Knin

image
DHMZ

Drniš

image
DHMZ

Vodice

image
DHMZ
28. travanj 2024 02:32