StoryEditorOCM
Županijarogoznica

U ovoj općini na mladima svijet ostaje, oni su pobrali najviše prigodnih nagrada

Piše Šibenski.hr
2. srpnja 2024. - 08:29

U ponedjeljak je u Domu Matice hrvatske u Rogoznici održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rogoznica povodom proslave 27. obljetnice Dana Općine i blagdana nebeske zaštitnice, Gospe od Kapelice.

Svečanu sjednicu su vodile predsjednica Općinskog vijeća Sandra Jakelić i općinska načelnica Anita Živković, a uz župana Šibensko-kninske županije dr. sc. Marka Jelića, nazočili su joj brojni ugledni gosti i prijatelji Rogoznice, kao što su izaslanik Ministra mora, prometa i infrastrukture, državni tajnik Josip Bilaver, saborski zastupnik i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Šibensko-kninske županije Ivica Ledenko, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Jadranka Fržop te direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik, Zvonimir Štrkalj.

U svom pozdravnom govoru, općinska načelnica Anita Živković istaknula je da se Općina Rogoznica može pohvaliti uspješnom realizacijom brojnih projekata te, jednako tako, ambicioznim planovima za budućnost:

–  Ove godine, nadogradili smo dječji vrtić, ušli u projekt „Zaželi“, izgradili vježbalište na otvorenom, i to su samo neki od projekata kojima smo se bavili. Veselimo se novim izazovima te se nadamo da možemo računati na potporu državnih i županijskih institucija u realizaciji svega onoga što dolazi – kazala je načelnica.

Nakon obraćanja državnog tajnika Josipa Bilavera i ravnateljice Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranke Fržop, uslijedila je dodjela priznanja Općine Rogoznice u 2024. godini. Nagrada Općine Rogoznica dodijeljena je Tudoru Ercegoviću, učeniku Osnovne škole Rogoznica, za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz Engleskog jezika u školskoj godini 2023./24., Ivanu Paleki, učeniku Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, za najučenika drugog razreda gimnazije, te Sportsko ribolovnom društvu GOF za izniman doprinos razvoju i promicanju sportsko-ribolovne aktivnosti. 

Plaketa Općine Rogoznice uručena je DVD-u Rogoznica za 20 godina uspješnog rada te za izniman doprinos u organizaciji protupožarne zaštite te spašavanju ljudi i imovine na području Općine Rogoznica.

Nakon svečane sjednice, svečano je otvoren novouređeni dio obale u Rogoznici - obuhvat 3, kojeg su sufinancirali Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Općina Rogoznica. Ovim projektom, vrijednosti veće od 2,3 milijuna eura, obuhvaćeno je uređenje 150m novog obalnog zida te uređen komunalni dio luke, čime je dovršena rekonstrukcija obale u Rogoznici. 

Povodom Dana Općine Rogoznica, župan dr. sc. Marko Jelić istaknuo je da Šibensko-kninska županija sustavno i aktivno pomaže razvoju Općine Rogoznica:

- Podupiremo i pomažemo Općinu, bilo da je riječ o izgradnji rogozničke rive preko sufinanciranja Lučke uprave ili ulaganju u sanaciju pomorskih dobara za što smo za Rogoznicu ove godine izdvojili 25.000,00 eura. Uz to je, odlukom Županijske Skupštine, Općini dodijeljeno pravo na korištenje zgrade bivše škole bez naknade, koja će biti prenamijenjena u novu zgradu Općine. Pokrenuli smo postupak zaštite jezera Zmajevo Oko i spilje Zmajevo Uho, a kao osnivač Osnovne škole Rogoznica, zajedno sa školom i Općinom aplicirali smo za novu školsku dvoranu – kazao je župan i svim žiteljima Rogoznice čestitao Dan Općine i blagdan Gospe od Kapelice.

02. srpanj 2024 08:30