StoryEditorOCM
ŽupanijaPredstavljena kuća maslinovog ulja

U Jezerima će se europskim novcem graditi svojevrsni spomenik maslini i maslinovom ulju

Piše Katarina Rudan
24. travnja 2017. - 18:06


Konačnu verziju novog Centra maslinovog ulja - Kuću maslina i maslinovog ulja u Jezerima predstavili su danas načelnik općine Tisno Ivan Klarin, ravnateljica Muzeja betinske drvene brodogradnje Kate Šikić i projektant kuće Dinko Peračić.

- Projekt je u početku bio zamišljen kao muzej maslinarstva, no taj koncept od prvotne ideje narastao je do stvaranja jedne komplekse ustanove koja će ujedno biti i edukacijski centar, mjesto razmjene, prodaje lokalnih proizvoda i svega onoga što se veže uz maslinu i maslinovo ulje. U Centru će se osim prezentiranja povijesti maslinarstva od antike do danas, obavljati edukacija, promidžba, prodaja i distribucija maslinova ulja i drugih proizvoda od maslina. Značajni naglasak biti će na poticanju lokalnih maslinara kako najbolje iskoristiti i distribuirati svoje proizvode, napisao je na svojoj Facebook stranici Ivan Klarin.

Investicija će biti teška između osam i deset milijuna kuna, a s gradnjom se planira početi 2018.godine. Projekt će biti apliciran i na sredstva iz fondova Europske unije.

 

29. lipanj 2024 03:31