StoryEditorOCM
Županija4. PROMINA TREK

Sudjelovalo više od 400 trkača - pobjednici na najzahtjevnijoj stazi Dino Belkušić i Katja Kegl Vencenj

Piše Tekst i foto: Matilda Jelčić Stojaković
25. ožujka 2018. - 14:51

Dino Belakušić iz Triatlon kluba iz Šibenika i Katja Kegl Vencenj iz Planinarskog društva Imber, inače iz Slovenije, pobjednici su 4. Promina Treka na najvećoj i najzahtjevnijoj stazi Veliki točak dugoj 30 km na kojoj je sudjelovalo 40 profesionalnih trkača.
Na stazi Mali točak dugoj 20 km prva mjesta osvojili su Goran Perica iz Triatlon kluba Šibenik i Ivona Jonjić iz AK Puls, među 96 natjecatelja.
Na najmanje zahtjevnoj stazi dugoj 10 km Špilja Liluša najbolji su bili Siniša Miočić iz HPD Mosor i Jadranka Žilić iz Jesenica, a sveukupno je sudjelovao 247 trkač, rekreativac i izletnik.
Ove 4. godine na opožarenoj Promini utrka je održana pod nazivom ProminaTrek Black Edition.
– Natjecatelji, rekreativci, šetači, obitelji s djecom, zaljubljenici u prirodu, oni iskusni i oni manje iskusni, preko 400 trkača i još najmanje toliko pratnje, okušali su se u trailu i uživali na Promini. Utrka je bila i međunarodnog karaktera, bilo je natjecatelja iz Slovenije i iz BIH. Fantastično je bilo u jutarnjim satima vidjeti trkačima preplavljenu drnišku Poljanu, a ništa manje nije bila impresivna slika ni na cilju, kod jednoj od najljepšim planinatskim domova u Hrvatskoj – na Promini, planini sa stotinu lica. Iz godine u godinu sve smo bolji a pokazuje to i broj natjecatelja, ove godine rekordan. Sve skupa nadmašilo je naša očekivanja' – kazao nam je Nikola Perlić, direktor utrke Promina Trek.
Najstariji i najmlađi natjecatelji također su nagrađeni a to su 69-godišnja Zlata Matić i 5-godišnji Enzo Perlić – nagrade im je uručila direktorica Radio Drniša Matilda Jelčić Stojaković.
Od ostalih nagrađenih na stazi Veliki Točak druga mjesta osvojili su Danijel Krstulović Opara i Maja Blašković a treća Roko Pribičević i Dijana Vrdoljak. NA stazi Mali točak druga mjesta pripala su Ivu Čupiću i Nives Šatrić a treća su osvojili Krunoslav Krivanj i Lucija Križanac, te na stazi Špilja Liluša drugi su bili Duje Džin i Tena Filipović a treći Marijo Limov i Ivana Kvasina. Najbolje plasiranim natjecateljima uručene su nagrade: medalje, suvenir ‘Kamena Promina’ Milanke Pranić, te ‘Drniška košara’ – pletena torba sa drniškim pršutom, vinom, sirom, rakijom i knjigom kroničara Drniša Đure Perlića. Nagrade su uručili gradonačelnik Drniša Josip Begonja, zamjenik Tomislav Dželalija i direktorica TZ Grada Drniša Josipa Čupić.

09. svibanj 2024 05:33