StoryEditorOCM
Županijaplivanje, trčanje, hodanje...

Rogoznica otvara sezonu sportskim i rekreativnim aktivnostima: sutra starta akvatlon, najavljen i trekking od Ražnja do rive

Piše Vedrana Stočić
28. svibnja 2022. - 15:16

Rogoznica i njezino područje nisu lijepi samo na vrhuncu ljeta, predsezona je idealna za aktivni odmor i sportske aktivnosti u čemu nam pomažu i sportske udruge i društva - poručuju iz rogozničke Turističke zajednice.  

U suradnji s Triatlon Klub "Split", Turistička zajednica sutra (29. svibnja) s početkom u 10 sati u centru Rogoznice organizira 2. Rogoznički akvatlon - spoj plivanja i trčanja na duge i kratke staze ovisno o uzrastu. Prvi start akvatlona za djecu biti će u 11 sati, a sprint i standardni akvatlon starta u 12 sati.  Nakon plivačkog dijela slijedi trčanje: početnici će trčati 500 i 1000 metara, a sprint i standardni akvatlon 3000  i 6000 metara (2 kruga) oko stare jezgre otoka. Očekuje se oko 70 natjecatelja.

Također, Hrvatski planinarski klub podružnica Rogoznica u suradnji s Turističkom zajednicom već 4. lipnja organizira šesti po redu trekking. Start je na rivu u Ražnju, a škrapirati će se su kroz uvalu kroz djevičansku uvalu Borovica do mitskog rta Planka, zatim kroz naselje Stivašnica do crkvice sv. Ante na Movru i Pune Konja, pa  natrag do cilja u Ražanju. Nakon hoda po morskim čipkama zabava će se nastaviti na rogozničkoj rivi.

U Turističkoj zajednici ističu da je i cilj ovog sportsko-rekreativnog događaja dodatna valorizacija mitskog rta Ploče, kojeg još nazivaju Punta Planka i Diomedov rt, ali i neponovljivih krajolika zaštićenih uvala. 

 

29. travanj 2024 20:05