StoryEditorOCM
ŽupanijaZAVRŠENA IZGRADNJA VODIČKE ZAOBILAZNICE

Projekt težak 70 milijuna kuna europskog novca: Cesta će biti puštena u promet pred izbore!

Piše Ante Talijaš
3. svibnja 2017. - 20:37

I službeno su završeni svi radovi na izgradnji 'Vodičke zaobilaznice', najvećeg i najznačajnijeg projekta cestovno-prometne infrastrukture na području Vodica u zadnjih pola stoljeća ili od izgradnje Jadranske magistrale davne 1963. godine.

- U tijeku je postupak tehničkog prijema prometnice između nadležnih službi Ministarstva graditeljstva i investitora 'Hrvatski cesta', nakon čega će Ministarstvo izdati uporabnu dozvolu. Sve će to biti završeno vrlo brzo, pa ćemo zaobilaznicu svečano pustiti u promet sredinom ovog mjeseca. Sav tranzitni promet odvijat će se zaobilaznicom, dosadašnja magistrala kroz Vodice tako će postati zapravo gradska ulica, a širi centar Vodica oslobodit će se prometnih gužvi i više nam se neće događati kolaps tijekom ljetnih mjeseci – kazala je vodička gradonačelnica i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev.

Zaobilaznica u dužini od 5,1 kilometara, inače, izlazi s Jadranske magistrale iz zapadnog pravca prije industrijske zone 'Mličevac' te se ponovno spaja s njome prije raskrižja za Srimu. Premošćivanje prilaznih nerazvrstanih cesta riješeno je izgradnjom mimoilaznica ispod zaobilaznice i to u Zatonskoj ulici, put Vrbice i ulici Ruđera Boškovića, dok je za premošćivanje ceste Put Gaćeleza izgrađeno raskršće sa semaforima.

Da podsjetimo, projekt vodičke zaobilaznice 'težak' je 70 milijuna kuna. Čak 85 posto tog novca bespovratna su sredstva iz fondove Europske unije, dok je ostatak namaknut iz državnog proračuna i proračuna 'Hrvatskih cesta'.


 

29. travanj 2024 02:12