StoryEditorOCM
Županijahitna sjednica

Primošten uoči sezone objavio nove cijene najma javnih površina za štekate, evo koliko će ih ugostitelji ubuduće plaćati

Piše Vedrana Stočić
21. travnja 2022. - 12:45

Na hitnoj sjednici primoštenskoj Općinskog vijeća dana je suglasnost na izbor novog direktora komunalnog poduzeća "Bucavac" Alena Mikelina iz Šibenika. Nakon provedenog javnog natječaja koji objavljen u Slobodnoj Dalmaciji, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i na službenim web stranicama Općine i komunalca Skupština "Bucavca" d.o.o. 19. travnja odlučila se upravo za  Mikelina, a vijećnici su  bez rasprave prihvatili odluku Skupštine društva.

Hitna je bila i odluka o dodjeli studentskih i učeničkih stipendija. Stara odluka o stipendiranju imala je određene uvjete i za ovu školsku godinu stipendije je dobivalo 25 studenata i učenika. Studenti su mjesečno dobivaju 800 kuna, a učenici 300 kuna.  Po najnovijoj odluci Općinskog vijeća  od sada će stipendije dobivati svi prijavljeni, njih 42, ali uz uvjet da nisu korisnici nekih drugih stipendija. Ova odluka temeljena je na poticanju mladih da se školuju i obrazuju, te da im prepreka u akademskim aktivnosti i postizanju izvrsnosti ne bude manjak novca. Sredstva  za tu namjenu  osigurana su u općinskom proračunu - zaključeno je.

Još jedna odluka zahtijevala je hitnoću, a to su nove cijene javnih površina za postavljanje štekata ispred ugostiteljskih objekata. Tako će se metar kvadratni u predsezoni, od 1.travnja do 31.svibnja, mjesečno plaćati 52,14 kune, u sezonu, i to za razdoblje od 1.lipnja do 31.rujna, cijena višestruku skače i iznosi 166,90 kuna, dok se u rujnu cijene vraćaju na predsezonske. U ostaku godine metar kvadratni štekata mjesečno će se plaćati 26 kuna. I ovu odluku vijećnici su prihvatili bez rasprave.

28. travanj 2024 06:49