StoryEditorOCM
ŽupanijaGužva na Slapovima

Posjetitelji zakrčili mostiće i staze oko Buka, objedovali fažol i kućama se vratili sa sadnicama lovora i ružmarina

Piše B. P.
1. svibnja 2024. - 14:43
Slapovi Krke, 010524. Tradicionalna proslava Prvog maja u nacionalnom parku Krka na Slapovima Krke sa podjelom sadnica i fazola.Gradjanima su sadnice i fazol djelili ministar Damir Habijan, Nella Slavica, Nediljko Dujic, Ernest Petry, Marko Jelic, Anja Simpraga.Niksa Stipanicev/Cropix

Što je kiša više prijetila, posjetitelji su to više hrlili na Slapove Krke i zakrčili mostove, staze i stazice oko Buka, Tradicija proslavljanja 1. maja u nacionalnom parku jača je od svega, a i fažol  koji dijele političari na čelu sa županom uvijek je za svaku pohvalu. 

I ove godine Nacionalni park „Krka“ pridružio se europskoj akciji „Rastemo zajedno“ te je  točno u podne razdijeljeno tisuću sadnica lovora i lavande, za sadnju u vrtovima i na okućnicama. Tako smo se povezali s inicijativom  da se na tlu Europe do 2030. zasadi tri milijarde stabala ne bi li se ublažile prijeteće klimatske promjene. Podjeli sadnica pridružio se ministar Damir Habijan i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Kako je jutros bilo na Slapovima, pogledajte u foto galeriji našeg Nikše Stipaničeva.

 

26. lipanj 2024 08:43