StoryEditorOCM
ŽupanijaNAJAVIO ŽUPAN

Osnovnu školu u Vodicama očekuju velike promjene. Planira se proširenje i nadogradnja zgrade, ali i prelazak na jednosmjenski rad

Piše Šibenski.hr
18. ožujka 2024. - 19:39

- Osnovna škola u Vodicama uskoro će proći kroz velike promjene s ciljem modernizacije i poboljšanja obrazovnog procesa. Jedna od značajnijih novosti bit će prelazak na jednosmjenski rad – kazao je za InfoVodice župan Jelić. Ovaj potez usmjeren je na poboljšanje kvalitete nastave i usklađivanje s modernism obrazovnim standardima, omogućujući učenicima bolje uvjete za učenje i razvoj.

Župan je naglasio značaj ovog projekta, ističući da je za realizaciju već završena izrada projektne dokumentacije i da se škola priprema za nadolazeće faze, koje uključuju infrastrukturne radove i obnovu.

- Planiramo ne samo proširiti i nadograditi školsku zgradu, već i unaprijediti obrazovnu infrastrukturu kako bi se omogućilo cjelodnevno funkcioniranje škole, uključujući i prehranu učenika – dodao je Jelić.

Projekt ne samo da odražava težnju Šibensko-kninske županije za unaprjeđenje obrazovnog sektora, već i pokazuje opredijeljenost za stvaranje boljih uvjeta za odgoj i obrazovanje djece.

-Prelaskom na jednosmjenski rad, škola u Vodicama postat će primjer kako kvalitetno obrazovanje treba izgledati, čime se želi potaknuti i ostale škole u Županiji na slične promjene – zaključio je župan Jelić ukazujući na svoju viziju stalnog poboljšanja obrazovnog sustava u Šibensko-kninskoj županiji.

28. travanj 2024 04:18