StoryEditorOCM
ŽupanijaPOTVRĐENO: NIJE KRIV!

Nakon višegodišnjega sudskog maratona Željko Bulat, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Krka, oslobođen je svih optužbi: Zbog progona smo propatili i ja i moja obitelj

Piše Ivo Mikuličin
10. travnja 2019. - 15:42

Policijski i sudski progon 55-godišnjeg Željka Bulata, bivšeg ravnatelja NP-a Krka, nakon sedam godina konačno je razriješen. Vrhovni sud potvrdio je njegovu nevinost i ocijenio posve neutemeljenim četiri kaznena progona i 16 prekršajnih prijava koje su teretile Bulata. Optužbe su otplovile Krkom. No, zadovoljstvo zbog konačne presude kod Željka se miješa s gorkim osjećajem političkog (i osobnog) progona, nesmiljene kampanje koja je posve zanemarivala više od 13 godina njegova uspješnog rada od Knina do Skradina.

– Progon je počeo godinu dana prije napisanih prijava. Kao ravnatelj trpio sam konstantne upade policije, kontrole inspektorata rada i ljudi iz resornog ministarstva. Kad sam četvrti put izabran za ravnatelja, došlo je do promjene vlasti na razini države. SDP je potisnuo HDZ. Nova, SDP-ova ministrica Mirela Holly nije, doduše, štedjela komplimente na račun moga rada i stanja u Nacionalnom parku Krka. Ničim izazvana, kazala je: "Ovo je najbolje organizirani park u Hrvatskoj." No, ja sam ćutio da je smjena neizbježna. Tu odluku primio sam mirno, čak sam u jednom trenutku popio kavicu s novim ravnateljem Tončijem Restovićem. No, progon koji je slijedio nisam mogao podnijeti – kazao je Bulat za Šibenski list.

Više o ovom slučaju prčitajte u tiskanom izdanju Šibenskog lista od četvrtka, 11. travnja

25. lipanj 2024 04:23