StoryEditorOCM
ŽupanijaZabrinjavajući podaci

Koronavirus ušao i u zdravstveni sustav: Zaražen jedan liječnik iz kninske bolnice

Piše šibenski.hr
3. travnja 2020. - 13:41

Koronavirus ušao je i u bolnički sustav na području Šibensko- kninske županije!

Naime, u Općoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin jedan je liječnik pozitivan na SARS-CoV19, a riječ je o liječniku koji živi u Splitu, izvijestili su u petak poslijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Prema riječima Nikole Blaževića, načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, devet djelatnika kninske bolnice koji su bili u kontaktu s oboljelim je u samoizolaciji koja će trajati do 8. travnja.

- Navedeni liječnik je bio u kontaktu sa šest bolesnika, koji su na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije. Njima će se pratiti tjelesna temperatura u dva navrata dnevno i klinička slika, također do 8. travnja. Odjel je promptno izoliran, uz sve higijenske mjere i dezinfekciju koja se u bolnici provodi od proglašenja pandemije- kazao je Blažević.

Što se zdravstvenih djelatnika u ostaku županije tiče, stiuacija je sljedeća:

- U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema medicinskog osoblja zaraženog koronavirusom. Trenutno je u samoizolaciji dvoje liječnika i tri medicinske sestre. U Domu zdravlja Šibenik jedan sanitetski tim (vozač i medicinska sestra) je pod mjerama samoizolacije. U domu zdravlja Drniš su četiri zdravstvena djelatnika pod mjerama samoizolacije, a u Domu zdravlja Knin nitko od medicinskog osoblja nije pod mjerama samoizolacije- kažu u Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, na području Šibensko-kninske županije zabilježen je 31 slučaj zaraze koronavirusom, od čega je 21 na otoku Murteru.

19. travanj 2024 09:19