StoryEditorOCM
Županijaveliki planovi

Knin od države traži milijune za multimedijsku dvoranu na tvrđavi! Spreman i projekt za obnovu stare jezgre

Piše Vjera Zorić
12. srpnja 2021. - 18:24
Dvorana na simbolu Zvonimirova grada trebala bi biti namijenjena stručnim skupovima, izložbama i zabavnim događanjimaDuje Klarić/Cropix

Grad Knin prijavio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiranje svojih projekata na tvrđavi i u starom gradu, ukupne vrijednosti 33 milijuna kuna.

Tvrđava je jedan od četiriju razvojnih točaka obuhvaćenih intervencijskim planom. Tu su još rijeka Krka, stari dio grada te poslovna zona "Preparandija", namijenjena poduzetništvu.

- Prijavili smo dva krucijalna projekta na tvrđavi i u starom gradu, projekt "Izgradnja multimedijalne dvorane i ljetne pozornice na Tvrđavi" i drugi pod nazivom "Obnova, uređenje i valorizacija prostora stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri" - kazao je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Multimedijska dvorana na simbolu Zvonimirova grada, površine 424 četvorna metra, vrijedna je nešto više od 13 milijuna kuna, a nakon izgradnje trebala bi biti namijenjena za organizaciju kongresa, konferencija, seminara, edukacija, izložbi, predavanja za djecu, te kulturnih i zabavnih događanja tijekom cijele godine.

Ukupna vrijednost zahvata u Starom gradu je oko 20,5 milijuna kuna, a obuhvaća obnovu tržnice, obnovu stubišta i izgradnju infrastrukture u Kumičićevoj i Kvaternikovoj ulici, te obnovu četiri stambeno-poslovna objekta u jezgri. Tim projektom će se osigurati 11 stanova za smještaj građana koji se smatraju deficitarnim kadrovima u Kninu, kao i za osobe s invaliditetom, te 10 poslovnih prostora za lokalne poduzetnike.

- Sad čekamo odobravanje projekata od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nakon čega idemo u provedbu - izvijestio je Ćaćić.

Svi radovi vezani za intervencijski plan na svim projektima trebali bi biti završeni do kraja 2023. godine.

18. travanj 2024 02:36