StoryEditorOCM
ŽupanijaAnkete o izgledima gradonačelničkih kandidata u Kninu uzburkale duhove

Josipa Rimac: Nikola Blažević vodi? Super, to znači da smo dobitna kombinacija!

4. travnja 2017. - 10:59

Top-tema u kninskim kuloarima zadnjih dana je navodna anketa o izgledima gradonačelničkih kandidata na svibanjskim lokalnim izborima. A prema njoj, priča se, uvjerljivo vodi Nikola Blažević, aktualni kninski gradonačelnik koji se i neće kandidirati za gradonačelničku dužnost!

Iako će službene kandidature biti predane tek u svibnju, glavni kandidati su uglavnom poznati. Po novi gradonačelnički mandat, kako je i formalno potvrđeno, ponovno ide bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, a kao njezin glavni rival figurira prof. Marko Jelić, bivši dekan kninskog Veleučilišta "Marko Marulić".

No, anketari su "u bubanj", kako se prepričava, ubacili i ime aktualnog gradonačelnika Nikole Blaževića, koji je na pola mandata gradsku upravu preuzeo od Josipe Rimac, kao njezin zamjenik, u trenutku kada je potkraj 2015. godine imenovana za direktoricu HDZ-ove izborne kampanje u mandatu Tomislava Karamarka kao šefa stranke.



Ova je anketa zanimljiva prije svega po tome što nigdje nije objavljena, a svi u gradu o njoj i njezinim rezultatima intenzivno govore. Tvrdi se da je prema preferencijama anketiranih Nikola Blažević u uvjerljivoj prednosti, iako on sam potvrđuje da se nema namjeru kandidirati za funkciju gradonačelnika. Josipa Rimac je, navodno, druga, a prof. Jelić trećeplasirani.

- Čuo sam za anketu, ali je nisam vidio i teško mi je komentirati nešto što nije objavljeno jer bi to bilo spekuliranje - kaže umjesto komentara Blažević.
Gradonačelničkih ambicija, makar u ovim izborima, nema, a vjerojatno će biti na listi HDZ-ove Josipe Rimac kao njezin zamjenik.
- No, o tome se još trebaju očitovati stranačka tijela i kad kandidatura bude službena, može se i komentirati - ističe Blažević.

Prof. Jelić također znade da su Kninjani anketirani, spominje čak dvije ankete, ali, napominje, nijedna nije objavljena, pa je o njima teško ozbiljno razgovarati.
- Za mene je jedina prava anketa ona koja će se održati 21. svibnja, a sve drugo su naklapanja - decidiran je bivši dekan Veleučilišta u Kninu.

Josipa Rimac, kandidatkinja-povratnica u gradonačelničku fotelju, smatra da su posrijedi obična podmetanja.
- Ne bih se bavila ćakulama. Ako je anketa provedena, neka je i objave. A istina je da smo mi u HDZ-u za vlastite potrebe prije nekih mjesec dana proveli anketu čiji rezultati govore da smo HDZ i ja u uvjerljivom vodstvu pred svim ostalim kandidatima. Iako, ja nikad nisam posebno držala do anketa, jer je jedina prava i vjerodostojna anketa ona na dan izbora.

Koliko znam, anketu je, za sve gradove, odradio i portal "Izbori 2017." na Facebooku, a prema njihovim rezultatima, također, i HDZ i ja kao kandidatkinja za gradonačelnicu dobivamo više od 50 posto, napominje Josipa Rimac te uz smješak dodaje:
- Nikola vodi? Super! Ako je to točno, ja se tome itekako radujem, jer to samo potvrđuje da smo dobitna kombinacija!
 

01. lipanj 2024 06:15