StoryEditorOCM
Županijadruga strana medalje

Javili se susjedi prosjaka iz Knina čija je životna priča dirnula mnoge: ‘Rajko nije žrtva sustava, ima kuću i zemljište. Uz to je i agresivan...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
14. listopada 2021. - 17:28
Susjedi nemaju baš lijepe riječi za 57-godišnjeg Rajka kojeg je sud nedavno kaznio zbog prosjačenjaJoško Ponoš/Cropix

Nakon što smo u Radljevcu kod Knina pronašli 57-godišnjeg Rajka Stojakovića, prosjaka kojeg je nedavno sud kaznio zbog prosjačenja i oduzeo mu 60 kuna, a on nam ispričao svoju tužnu sudbinu, javili su nam se njegovi susjedi i sumještani. Oni su nam, pak, iznijeli drugu stranu priče...

- Ljuti smo što je naš susjed Rajko prikazan kao prosjak koji je žrtva sustava koji ga je po užurbanom postupku odlučio i kazniti. To nije istina. Raspitajte se o njemu u CSS Knin i zašto više nije pod njihovom ingerencijom, pa će vam sve biti jasno kao i to da on nije bez, kako se ono kaže, kučeta i mačeta, nego on ima i kuću i jedno od većih zemljišta u posjedu u selu, ali, eto koristi priliku gdje god može - kaže za Jutarnji ogorčeno jedan susjed.

Drugi, pak, podsjeća na incident od prije nešto više od jednog desetljeća kada je 57-godišnji Rajko S. štapom premlatio susjedu dok je okružena stadom na obroncima Dinare, čuvala ovce.

Treći mještanin nam je, pak, dodao da je Rajko od smrti majke, “zahvaljujući kojoj je imao najljepši i najplodonosniji vrt u selu, ostao bez pomoći kninskog CSS-a nakon revizije jer se navodno otkrilo da je na bankovnom računu imao preko 30 tisuća eura”.

- Živi sam. Ponekad nešto odradi za nadnicu kad mu se da, ali rijetki su ti trenuci jer je shvatio da može užicat topli obrok i novac jer će uvijek dobrih ljudi biti koji su spremni pomoći pa i onda kada ni oni sami nemaju. Rajko često dolazi u sukobe, zna prijetiti i izazivati pa svi okrećemo glave da izbjegnemo posljedice - zaključuje žitelj Radljevca.

image
Rajko Stojaković, prosjak iz Radljevca
Joško Ponoš/Cropix
26. travanj 2024 01:54