StoryEditorOCM
Županijavrijedna donacija

Ispod čekića: čovjek koji tri desetljeća ljetuje na našem otoku kupio vatrogasno vozilo lokalnom DVD-u

Piše Krešimir Gulin
18. lipnja 2024. - 19:18

Proteklog ljeta bili smo svjedoci neugodnog požara u Prvić Luci. Srećom, zemaljske snage i kanaderi zaustavili su vatru koja se bila ozbiljno približila kućama.

Da su prvićki dobrovoljni vatrogasci imali vozilo koje sada imaju na raspolaganju, vjerojatno bi požar ugasili u začetku.

Naime, zahvaljujući vrijednoj donaciji jednog Poljaka koji već tri desetljeća ljetuje u Prvić Luci, tamošnje Dobrovoljno vatrogasno društvo dobilo je protupožarno vozilo:

- U selo nam je nesebičnom donacijom, gospodina iz Poljske koji ljetuje već 30 godina u našem mjestu i ovdje planira sagraditi kuću, stiglo novo ispod čekića vatrogasno vozilo opremljeno novom vatrogasnom opremom među kojom je i pumpa. Puno mu hvala!

Veliko hvala i našem Luki Mažibradi koji je ovo pokrenuo i bez kojeg se ovo ne bi sigurno ni dogodilo.

Vozilo je u našem vlasništvu, zajedno s opremom, i kao takvo ce služiti nasim dobrovoljnim vatrogascima. Dodatna sigurnost za naše mjesto i cijeli otok što nas jako veseli.

Svejedno, trebamo biti odgovorni svi zajedno jer zaštita od požara kreće od svih nas. Podsjećamo da je zabranjeno paliti vatru na otvorenom do 31. listopada- poručili su iz Mjesnog odbora Prvić Luka.

18. lipanj 2024 19:20