StoryEditorOCM
ŽupanijaTuristički radnici trljaju ruke

Dobra predsezona na šibenskoj rivijeri- skoro 20 posto više gostiju nego lani

9. svibnja 2017. - 16:19

Ako je suditi po prvosvibanjskim praznicima ovo bi mogla biti odlična turistička sezona za Šibensko-kninsku županiju. Tijekom tih blagdana na području šibenske regije odmaralo se 8.107 gostiju koji su ostvarili 26.475 noćenja. U odnosu na prošlogodišnje praznike realizirano je 25 posto više noćenja i isto toliko dolazaka. 

Od početka godine Šibensko-kninska županija bilježi pozitivan turistički trend, pa je od siječnja do kraja travnja zabilježeno 19 posto više dolazaka i 26 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Naime, u prva četiri mjeseca Šibensko-kninsku županiju posjetilo je 53.403 gostiju koji su ostvarili 168.570 noćenja.
 


Šibenik, Vodice i Primošten najposjećenije su županijske destinacije, a gosti ne propuštaju Nacionalne parkove Krka i Kornate. S devedesetak biciklističkih staza s ukupno 2300 kilometara, ova je regija posljednje dvije godine postala atraktivno odredište za bicikliste.
 
„Za dobre turističke rezultate iznimno je važna sinergija javnog i privatnog sektora, neprestano ulaganje u kvalitetu smještaja i dobro osmišljena ponuda. Iz godine u godinu raste broj visokokvalitetnih kapaciteta. Trenutno imamo oko 13 tisuća ležajeva u hotelima i gotovo 14 tisuća mjesta u kampovima, a neprestano ulažemo i u obiteljski smještaj. Prije godinu dana pokrenuli smo projekt oznake kvalitete ovog oblika smještaja pa je već 88 objekata kategorizirano oznakom Like HOME“, istaknula je Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.
 

03. svibanj 2024 23:30