StoryEditorOCM
ŽupanijaRiješen slučaj

Branitelj koji je 1750 dana proveo u borbenom sektoru više neće biti beskućnik: Marijanu Zlatecu uručeni ključevi garsonjere u Šibeniku

Piše Vedrana Stočić
21. kolovoza 2020. - 13:31

Teški slučaj beskućništva hrvatskog  branitelja i dragovoljca Domovinskog rata Marijana Zlateca iz Rogoznice, koji je čak 1750 dana proveo u borbenom sektoru uspješno je okončan. Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić Niper u petak mu je uručio rješenje o dodjeli garsonjere u Šibeniku i ključeve, a selidba će uslijediti uskoro kada se u obnovljenoj garsonjeri montira kuhinja i ostali namještaj.

-Zbog epidemije koronom uređenje garsonjere se malo oduljilo, međutim Ministarstvo branitelja održalo je obećanje i slučaj privelo kraju. Općina Rogoznica sudjelovala je dijelom u nabavi namještaja. Dobar posao odradila je udruga UDVDR RH kako rogoznički ogranak, tako i županijska organizacija jer mu je preko udruge osigurana i svakodnevna skrb.-rekao je državni tajnik Ivan Vukić Niper.

Prava drama za ovog branitelja započela je početkom veljače ove godine kada Ministarstvo državne imovine iznajmilo zgradu u kojoj je Zlatec živo dva desetljeća. Bio je to život u prljavoj ruševini  bez vode i struje, a njegovo psihofizičko zdravlje svakim danam bilo je sve slabije. Zgrada u kojoj je živio Marijan Zlatec Ministarstvo državne imovine nije moglo dati na prodaju zbog još uvijek neraščišćenih vlasničkih odnosa, a  prema uvjetima natječaja ugovor o zakupu sklapa se na rok od 30 godina, a od sklapanja ugovora u roku od tri godine  prostor se mora obnoviti i staviti u turističko-ugostiteljsku funkciju. I neka sada uređuju hotele, apartmane ili restoran, nije bitno , važno je da Marijan Zlatec  nije deložiran usred zime i da je konačno dobio smještaj dostojan čovjeku.

-Branitelja i dragovoljca s 1750 dana borbenog sektora Ministarstvo branitelja ne ostavlja na ulici.-naglasio je tada Ivan Vukić Niper državni tajnik u Ministarstvu branitelja i svoje obećanje je održao.

Slobodna Dalmacija i Šibenski list od početka su pratili ovaj izrazito težak slučaj i stoga ne skrivamo ponos što je serija naših tekstova barem malo pridonijela njegovom uspješnom okončanja, zbog Marijana i svih drugih Marjana kojima je pomoć potrebna.  

26. lipanj 2024 06:55