StoryEditorOCM
ŽupanijaMARINA LUČICA

Austrijanci u nekadašnjem raju za nudiste grade veliki turistički kompleks, evo kako će izgledati luksuzne vile

Piše Vedrana Stočić
10. veljače 2023. - 07:26

Vijećnici primoštenskog Općinskog vijeća prihvatili su zahtjev tvrtke "M.L. Bay Development", investitora turističke zone Marina Lučica 2, koja se nalazi na jugoistočnom ulazu u Primošten, između mora i Jadranske magistrale, da ih se oslobodi plaćanja komunalnog doprinosa za građenje prometnog sustava i parkinga. Kako je obrazloženo, ulagač je za sređivanje imovinskopravnih odnosa već utrošio 1,4 milijuna kuna i milijun i pol kuna za projektnu dokumentaciju.

- Investitor se zauzvrat obvezuje financirati komunalnu infrastrukturu i izgrađenu imovinu, zajedno sa zemljištem površine 12.226 kvadrata, prenijeti bez naknade u vlasništvo Općine Primošten - naglašeno je na sjednici, te je dodano da je po istom principu izgrađen kanalizacijski i vodovodni sustav, vrijedan 30 milijuna kuna.

Turistička zona Marina Lučica planira se već desetljećima, mijenjali su se brojni nesuđeni ulagači, a kanadska kompanija "Dalmi" još je 2006. počela s otkupljivanjem privatnih parcela.

Nakon Kanađana pojavljivali su se i drugi, međutim, sve je postalo realnije tek kada je nakon višemjesečnih pregovora i nekoliko odluka Općinskog vijeća prije dvije godine potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije i ostale infrastrukture s tvrtkom "M.L. Bay Development" u vlasništvu Austrijanca Christopha Trauniga, koji je u toj zoni zamislio turistički kompleks "Prim Bay Resort".

Prema UPU-u, obuhvat turističke zone Marina Lučica iznosi 16,82 hektara. Investitorima je omogućena etapna izgradnja turističkih sadržaja, na ukupno 18.731 kvadrata, a resort će imati 1170 postelja. Vrijednost ulaganja procijenjena je na više od 100 milijuna eura

image
Facebook/Prim Bay Resort
image
Facebook/Prim Bay Resort
image
Facebook/Prim Bay Resort
27. travanj 2024 20:03