StoryEditorOCM
Šibenikpristanište razdora

Župan Jelić primio nezadovoljne Kaprijane, bit će zadovoljni onim što im je obećao

Piše K. G.
14. veljače 2024. - 17:28

Šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić, sa suradnicima, primio je danas u svom uredu predstavnike mještana otoka Kaprija, koji su nezadovoljni novoizgrađenim trajektnim pristanom i pristupnim putem do njega, te kazao da je Županija voljna sufinancirati kako uređenje pristupnog puta, tako i jedno od vozila koje bi se koristilo za prijevoz mještana. 

Na početku sastanka, župan Jelić pozdravio je predstavnike mještana otoka Kaprija i zahvalio im se na dolasku. Podsjetio ih je na to da je Mjesni odbor Kaprija podržao provedbu projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“, čiji je nositelj bila Lučka uprava Šibensko-kninske županije.  No, Grad Šibenik je taj koji se još 2018. godine obvezao osigurati adekvatnu prometnu povezanost novog trajektnog pristana s otokom, odnosno urediti pristupni put. Iako to nije odgovornost Županije, mještanima se treba izaći u susret jer su kvaliteta života i perspektiva razvoja otoka jedni od prioriteta županijske uprave:

- Županija pristaje sufinancirati uređenje pristupne ceste do novog trajektnog pristana. Uz to, razmatramo i djelomično financiranje jednog od električnih vozila koje bi prevozilo mještane s novog pristaništa do drugih dijelova otoka – kazao je župan i zaključio sastanak s obećanjem da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne nezadovoljnim Kaprijanima.

Sastanku su nazočili i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop te službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj – Martina Rak.

Podsjetimo, koncem lipnja prošle godine završen je projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“, ukupne vrijednosti od  3.194.949,26 EUR (24.072.8345,21 kn), kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Trajektni pristan još nije u funkciji, a ako uskoro ne bude, odnosno ako se uložena europska sredstva ne iskoriste za namjenu za koju su povučena, podložna su vraćanju.

 

29. travanj 2024 00:32