StoryEditorOCM
ŠibenikPogodovanje ili...?

Zašto je direktor tvrtke Podi posao dao baš HDZ-ovoj vijećnici Ivani Vudrag? Objasnio nam je cijelu priču

Piše Davorka Blažević
28. srpnja 2021. - 14:24

Vijećnici se pitanjima na početku svake sjednice Gradskog vijeća mogu obratiti izvršnoj vlasti i svim njezinim akterima, ali ne i drugim kolegama u Vijeću. Svojevrsni presedan napravio je SDP-ov Ivan Rajić kada je pitanje, umjesto gradonačelniku i njegovom zamjeniku, odnosno pročelnicima, uputio HDZ-ovoj vijećnici Ivani Vudrag.

-Prije mjesec dana sam uputio pismo direktoru tvrtke Podi s pitanjem kako i zašto vanjska tvrtka za njih obavlja knjigovodstvene usluge. A da stvar bude zanimljivija, angažirana je tvrtka HDZ-ove vijećnice Ivane Vudrag. Kako to da je između 50 različitih knjigovodstvenih servisa odabran baš onaj HDZ-ove vijećnice?- pitao je kolegicu Rajić, ustvrdivši kako je to čisto pogodovanje.

Prozvao je i gradonačelnika Šibenika Željka Biruća što je, kao predsjednik Skupštine Poda to dozvolio. Štoviše, Rajić je ocijenio da bi gradska vijećnica Ivana Vudrag morala trenutno podnijeti ostavku jer je njezin postupak, kazao je, nemoralan i nepošten.

Iako se i sama vijećnica pokušala očitovati, gradonačelnik joj je sugerirao da ne odgovara na "takva pitanja" i prozivke, a SDP-ovom vijećniku obećao pisani odgovor tvrtke Podi.

Usput, Rajiću je poručio da se ostavi retorike svoje stranke i da ne etiketira ljude kriminalcima i lopovima bez ijednog materijalnog dokaza.

-Teoretski bi vas mogao tužiti za to- rekao je Rajiću gradonačelnik, jer vi kontinuirano etiketirate i mene i moju stranku bez dokaza. A uvrijedite se kada vam kažem kako nikad niste glasali ni za jedan prijedog HDZ-a!

Na prozvanu Ivanu Vudrag apelirao je i predsjednik Vijeća Dragan Zlatović sugerirajući joj da ne odgovara na Rajićevo pitanje i tako zaštiti svoje vijećničko dostojanstvo, a ubuduće će, poručio je, pitanja vijećnicima rigorozno biti prekinuta.

No, što je istina? O tome smo pitali direktora gradske tvrtke Podi Jakova Terzanovića.

- Ivana Vudrag je u našoj tvrtki radila deset godina na financijskim poslovima. Lani je u rujnu napustila tvrtku i zaposlila se u Trokutu. A kad je trebalo završiti fiskalnu godinu, koga ćemo za to angažirati, u zadnjem kvartralu godine, nego nju. Pa do rujna je vodila finacije naše tvrtke! Ne vidim što je tu sporno. Za Rajića je jedini problem što je ona u HDZ-u, pa to problematizira i naziva pogodovanjem. Ali, nema tu nikakvog pogodovanja, samo se radilo o tome da smo trebali napraviti završni račun a u tom trenutku nitko nije bio bolji od osobe koja je za nas to radila zadnjih deset godina. I izabrali smo, sve zakonito, njezinu tvrtku. To je cijela priča- objasnio nam je Terzanović.

25. travanj 2024 13:49