StoryEditorOCM
Šibenikvelika investicija

Zahuktali radovi na uređenju nogometnog igrališta u Crnici: vlasnici kluba sa Šubićevca imaju ambiciozne planove

Piše Šibenski.hr
21. srpnja 2023. - 12:38

Nogometni stadion ŠC Ljubica u Crnici uskoro će dobiti novi izgled. U tijeku su radovi kompletnog uređenja travnjaka, postavljanja drenaže, te automatskog navodnjavanja. Uredit će se i okoliš oko stadiona te ograde, a u planu je i uređenje tribina.

Radovi koje financira Hrvatski nogometni klub Šibenik uz suglasnost Grada Šibenika trebali bi biti okončani do početka listopada.

- Namjera HNK Šibenik je ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvoriti kvalitetnije uvjete treniranja za mlade nogometaše. U tijeku je i rekonstrukcija Upravne zgrade Kluba, a uz pripremu dokumentacije za apliciranje na europska sredstva centralnog stadiona na Šubićevcu, HNK Šibenik planira i dodatna uređenja nogometnih terena u Mandalini te na Lozovcu- kazali su predstavnici Uprave kluba.

image

Sastanak u šibenskoj gradskoj upravi

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak predstavnika Uprave Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik, NK Mihovil, Grada Šibenika te projektantskog ureda koji je već u postupku pripreme projekta za prostor bivše vojarne Ante Jonjić, a s ciljem usklađivanja potreba klubova koji će koristiti sportsku infrastrukturu sa stanjem na terenu. Klubovi i sportske udruge koje su do sada koristile postojeće sportske terene na lokaciji, nastavit će to neometano i dalje.

HNK Šibenik razgovara i sa nogometnim klubovima iz Unešića, Drniša i Knina s namjerom ostvarenja zajedničke suradnje i povezivanja kako bi se omladinskim pogonima i profesionalnom nogometu otvorile šire mogućnosti razvoja.

- Cijenimo inicijativu intenzivnijeg stavljanja u funkciju sportskih prostora na području Šibenika koji su bili pomalo u drugom planu. Cilj nam je u budućnosti u gradu Šibeniku osigurati i novu sportsku dvoranu i time bi zaista mogli reći da smo uspjeli u namjeri potpunog podizanja kvalitete za bavljenje sportskim aktivnostima“, kazao je gradonačelnik Burić.

27. travanj 2024 16:49