StoryEditorOCM
ŠibenikDošao kraju 62. MDF

Večeras se spušta festivalska zastava; čast da ga zatvori pripala je Istarskom narodnom kazalištu i predstavi ‘Beskrilci u oblacima

Piše šibesnki.hr
2. srpnja 2022. - 18:13

Večeras se spušta festivalska zastava i zatvara 62. Međunarodni dječji festival (MDF). Dan je to pomiješanih osjećaja – sreće i zadovoljstva zbog pregršt lijepih stvari tijekom protekla dva tjedna i tuge jer se s ulica i trgova polako povlači festivalska čarolija koju MDF sa sobom donosi i odnosi. Čast da ga zatvori pripala je Istarskom narodnom kazalištu i predstavi 'Beskrilci u oblacima' autorice Andree Gotovine.

 Akrobatski ples na svili i ringu na Poljani, interaktivne igre u Perivoju Roberta Visianija i plesna predstava na ljetnoj pozornici garancija su – šećera na kraju.

'Beskrilci u oblacima' predstava je nagrađena na ovogodišnjem, 23. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u izvedbi Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta.

- Zašto smo se odlučili za njih?! Zato što je kolegica Andrea Gotovina nagrađena nagradom Zvjezdana Ladika za najbolji plesni i pedagoški rad s djecom u toj predstavi.  Veći dio predstave čine djeca, a poznato je da naš Festival funkcionira po principu profesionalci za djecu i profesionalno vođena djeca za djecu tako da smo se ove godine odlučili da djeca zatvore Festival“, istaknuo je još na početku 62. MDF-a, Jakov Bilić, ravnatelj HNK u Šibeniku pod čijim se okriljem Festival održava. 

Evo i večerašnjeg programa, završnog dana MDF-a

19:30h,  Perivoj Roberta Visianija

EL GARGOT D'IMAGINACIÓ

Program trgova i ulica

Guixot de 8 katalonska je grupa koja je igru pretvorila u uličnu predstavu. Njihove interaktivne igračke napravljene su od recikliranog materijala, a igre su njihova kreacija. Treba naglasiti da je ova maštovita grupa počela izrađivati igračke od recikliranih materijala prije gotovo tri desetljeća, puno prije negoli je svijet počeo razmišljati o ponovnoj uporabi, odnosno prenamjeni, materijala bačenih u otpad i otpadnom materijalu kao kreativnom elementu.

Trajanje: Interaktivni park otvoren je od 19:00 do 22:00h.

20:00h, Poljana

KROA PO DUGRA

Program trgova i ulica

Akrobatski program na svili i ringu

Voditeljica: Ivana Bešker

Izvođači: Greta Slezak, Lota Vodopija, Paulina Petrović, Lara Škaler

Program se izvodi na 3 mjesta na koje možemo objesiti svilu, a nalaze se u blizini kazališta -  most pored knjižnice, drvo u parku i slično, program izvode djeca djeci, a nakon izvedbe svi zainteresirani moći će i probati akrobatske vještine u zraku

21:00 h, Trg Republike Hrvatske

BESKRILCI U OBLACIMA

Dramski program

IZVOĐAČ: Istarsko narodno kazalište

Beskrilci u oblacima je plesna predstava za djecu i odrasle, snažnog vizualnog  i zvukovnog doživljaja koja publiku uvodi u unutarnji mikrosvijet. U tom mikrosvijetu upoznajemo život, kretanje i habitus kukaca. Promatrajući taj svijet kukaca i transformacijom istog u ljudsko tijelo svjedočimo zanimljivom i izazovnom tjelesnom vokabularu.

Koreografkinja: Andrea Gotovina

Skladatelj: Carlos Andres Fagin

Kostimografkinja: Desanka Janković

Oblikovatelj rasvjete: Dario Družeta

Igraju: Lucija Blagonić, Mark Marić, Noa Pavlinović, Petra Mohorović, Saša Marković, Zora Cvijanović

TRAJANJE: 35 minuta

UZRAST: 4+

06. svibanj 2024 10:40