StoryEditorOCM
Šibenikprijeko potrebno

Lozovcu dobio novo igralište vrijedno 70 tisuća eura. Djeca imaju razloga za veselje, a imat će i stariji: stižu klupe za odmor i druženje

Piše Šibenski.hr
14. srpnja 2023. - 11:16

Novoizgrađeno dječje igralište u Lozovcu obišao je gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Danijelom Miletom i suradnicima u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Dina Slavice. Ukupna vrijednost investicije je 70 tisuća eura, a uključuje zemljane, građevinske, obrtničke i elektro radove. Uređen je prilaz igralištu, ugrađena je antitraumatska podloga te su postavljena visokokvalitetna dječja igrala.

- Lozovac je gradsko naselje koje posljednjih godina značajno raste, a naseljavaju ga mahom mlade obitelji s djecom stoga je izgradnja dječjeg igrališta bila prijeko potrebna. Projekt je realiziran u suradnji s Mjesnim odborom kojima ovom prilikom zahvaljujem na suradnji. Mjesni odbori su ključ komunikacije građana s gradskom upravom. Kad mjesni odbori nama jasno iznesu svoje prioritete, iznesu realne planove i potrebe, mi ćemo sigurno odraditi svoj dio posla - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Igralište u Lozovcu prostire se na 205 metara kvadratnih, osvijetljeno je s dva rasvjetna stupa te će se u sklopu njega postaviti i četiri klupe za odmor.

- Ovo je svakako dragocjen prostor za lozovačke obitelji i djecu koji će nam služiti za zajedničko druženje- istaknuo je Slavica.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako će Grad Šibenik u ovoj godini izgraditi nova dječja igrališta u Gorišu, Danilo Birnju i otoku Žirju, a u sljedećoj godini nastavit će se i sa zamjenom dotrajalih igrala na postojećim dječjim igralištima.

- U posljednja tri mjeseca zamijenili smo dotrajala igrala na igralištima u Grebaštici, na Baldekinu, u Zablaću, Zlarinu, Raslini i Zatonu. Vrijednost navedenih radova i postavljene opreme iznosi oko 92.000 eura. U proteklom razdoblju izgradili smo nova dječja igrališta u Crnici, Mažurici, Zatonu, Vrpolju, Ražinama te kompletno obnovili ona na Meterizama, Vidicima i otoku Kapriju. Podsjetio bih i da smo na Šubićevcu napravili igralište u potpunosti namijenjeno djeci s posebnim potrebama - naglasio je zamjenik gradonačelnika.

 

28. travanj 2024 06:58