StoryEditorOCM
ŠibenikKomunalcima pred nosom

Stari pazar konačno nečemu služi: vozači skutera dobro znaju kako je teško pješačiti stotinjak metara od Vanjskog do centra

Piše Marija Lončar
6. listopada 2023. - 14:45

Ako bi se pitalo vozače mnogi među njima svojim bi vozilom najradije i u dućan ušli! Istina, ne bi to oni otvoreno priznali, ali se  upravo tako mnogi ponašaju.

Vrijedi to za one koji se voze u automobilima svih veličina i marki, ali i za motocikliste. Parkiranje na svakom mogućem slobodnom komadiću javnog prostora kao da im je omiljena aktivnost. Tko će pješačiti 50-ak ili, ne daj bože, stotinjak metara ako se možeš parkirati i u Kalelargi ako treba!

Posebno su u dosjetljivi vozači skutera, koji valjda misle da zato što ne zauzimaju puno prostora nikome ne smetaju. Iako su u gradskoj upravi za skutere osigurali veliki parking na Vanjskome, na mjestu gdje je nekada bila benzinska crpka ono je mahom prazno. U njaboljem slučaju polupopunjeno. I to uglavnom u jutarnjim satima kada mnogi idu na tržnicu, Finu, obližnje banke, lutriju... Popodne na tom parkiralištu može se zateći tek pokoji motor.

Ali zato ih je pun Stari pazar, odnosno njegova prva etaža uz oleandar u fontani-pitaru i burger-bar! Nagura ih se tu koliko god može, a kad je vrijeme jutrnje kave, koja se naravno produlji do podne, pa i kasnije, skuteri se parkiraju i uz pročelje zgrada na Starom pazaru.

I nitko se ne buni. Čak ni komunalni redari koji bi valjda, ako ništa drugo, trebali upozoriti vozače da to ipak nije parkiralište za već pješačka zona i da se neće dogoditi smak svijeta ako se parkiraju nekoliko desetaka metara dalje - na Vanjskom.

No, komunalci očito žmire i šute, jer da nije tako komotni vozači ne bi se cijelo ljeto, od jutra do večeri, neometano parkirali tamo gdje ne bi smjeli!

S neskrivenom ironijom, jedna je naša sugrađanka prije neki dan, dok je prolazila između motora, cijelu situaciju ovako komentirala:

-Konačno Stari pazar nečemu služi!

05. svibanj 2024 22:21