StoryEditorOCM
ŠibenikNek se zna unaprijed

Šibensko Veleučilište dobilo novog dekana - Ivana Malenicu, iako aktualnoj dekanici Aniti Grubišić mandat istječe tek za pola godine

29. ožujka 2017. - 20:26

 Novi dekan šibenskog Veleučilišta, kako se moglo i očekivati, je Ivan Malenica, magistar prava i viši predavač na toj visokoškolskoj ustanovi.



Nekadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a u Šibeniku i sadašnji član GO HDZ-a, jedini se prijavio na natječaj koji je UV raspisalo neuobičajeno rano, to jest osam mjeseci prije negoli će isteći mandat aktualne dekanice Anite Grubišić koja se, premda su njene ambicije vezane uz razvoj i širenje Veleučilišta bile očite, ipak nije javila na natječaj. Očito je procijenila da uz Maleničinu kandidaturu nema šanse, ali je i ona odlučila uploviti u politički vode pa je u javnosti procurilo kako će na predstojećim izborima ići s Mostom.

Malenicu je najprije većinom glasova izabralo Stručno vijeće (SV) Veleučilišta koji čini nastavnički kadar, a jučer je tu odluku jednoglasno potvrdilo i Upravno vijeće (UV). Malenica je inače i predsjednik vijeća, a mogući sukob interesa, odnosno da odlučuje o samom sebi, izbjegao je, kako tvrdi, tako da ovaj put, nije sudjelovao u radu vijeća.
-Sjednicu je sazvao i vodio dopredsjednik UV-a Ivan Livaja, a odluka je donesena jednoglasno, te sam kao jedini kandidat potvrđen za dekana za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. – kazao je Malenica.



To jednoglasno znači da su ruku za Malenicu  uz Livaju dali i ostali članovi UV-a: onkologinja Josipa Jović Zlatović, pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić te saborski zastupnik, „hrastovac“ Hrvoje Zekanović.

Novi dekan Ivan Malenica na svoju funkciju stupit će najesen kada počinje nova akademska godina i kada istječe mandat dekanice Grubišić.  Do tada će s Grubišić surađivati u dvojakoj funkciji - kao još uvijek aktualni predsjednik UV-a i budući dekan!  
 


 

02. svibanj 2024 22:45