StoryEditorOCM
Šibenikopet na toplu večeru

Šibenska studentska menza uskoro izlazi iz korone: ‘Možda ćemo već sutra u normalu...‘

Piše Marija Lončar
8. veljače 2022. - 12:18
SKVUS zbog korone radi skraceno, ali studenti su obrok za veceru mogli ponijeti sa sobomilustracija/Studentski Centar


Zbog korone i bolesti osoblja, popularni SKVUŠ, studentski restoran šibenskog Veleučilišta, od početka mjeseca radi skraćeno, no za koji dan ponovo će biti otvoren cijeli dan. Doznaje se to od ravnateljice Studentskog centra Nikoline Čvorak Šego.

-Odolijevali smo koroni dvije godine, ali sada smo zbog bolesti djelatnika morali skratiti radno vrijeme do 16 sati, umjesto do 21 sat do kada restoran uobičajeno radi. Imamo sedmero zaposlenih djelatnika, četiri u jutarnjoj i troje u poslijepodne, ali zbog bolesti nismo uspjeli organizirati smjene, pa je menza morala kraće raditi, ali vraćamo se skoro, možda već i sutra, u normalu – rekla Čvorak Šego.

Unatoč tomu, studenti ovih tjedan dana nisu ostali bez večere. Kuhalo se više porcija te su svi koji su to željeli, obrok za večeru mogli nositi vani. Usto, pritisak na menzu u veljači je nešto manji, budući da su predavanja završila krajem siječnja te su počeli ispitni rokovi pa je dio studenta, koji u Šibenik dolazi iz drugih gradova, otišao kući.

-Nismo željeli da studenti budu zakinuti. Nabavili smo ambalažu za iznošenje hrane koju studenti nisu morali plaćati. Osim što su mogli ponijeti obrok sa sobom, mogli su naručiti i pizzu, hamburger i slično. I to im je bilo na raspolaganju, a s obzirom na reakcije, studenti su zadovoljni kako smo to organizirali – zaključila je Čvorak Šego.
 

28. svibanj 2024 10:54