StoryEditorOCM
ŠibenikSadržajna večer:

Šibenska Noć muzeja u znaku sporta i mirisu kurnatskih delicija (FOTO)

Piše Šibenski.hr
27. siječnja 2018. - 10:35

"Muzeji i sport" tema je ovogodišnje manifestacije "Noć muzeja" koju po 10. put organizira Muzej grada Šibenika. Program je formalno započeo danas u 17 sati kada je sa šibenskog autobusnog kolodvora krenuo autobus zainteresiranih za Knin na besplatni izlet i obilazak kninske tvrđave, tamošnjeg Kninskog muzeja i novog postava Domovinskog rata "Oluja '95".

Sat poslije, u 18 sati Šibenčani su obišli Baldekin rutom nazvanom "U sjećanje na Dražena" uz vodstvo Marije Krnčević Rak, kustosice Muzeja, i predstavnika Udruge navijača Šibenski funcuti te prisustvovali prigodnom programu posvećenom legendarnom košarkaškom Mozartu Draženu Petroviću.

U isto vrijeme otvoren je ulaz s obalne strane u izložbeni prostor Muzeja grada Šibenika u kojemu se moglo razgledati izložbu Kurnatski vremeplov sa eksponatima iz arheoloških istraživanja Turete i Tarca, a u sklopu izložbe organizirana je i radionica za djecu. Šibenčani su, inače, mogli pogledati i stalni muzejski postav uz stručno vodstvo kustosa, a u atriju muzeja stigli su i pogledati nastup plesnih skupina Toxic i X3M, Gimnastičkog društva Šibenik-Dalmacija i plesne grupe OŠ Jurja Šižgorića.

Od 19.30 bilo je živo i na Trgu Republike Hrvatske, u neposrednoj blizini muzeja gdje su posjetitelje Noći muzeja čekala gastro iznenađenja s kurnatskim specijalitetima. Pod pokroviteljstvom Općine Murter, ekipa TV emisije Gurmanske ćakule, naime, obogatila je i ove prilike programsku koncepciju Noći biranim kurnatskim delicijama svojih prijatelja-murterskih ugostitelja i vrhunskih murterskih kuhara Vjeke Bašića, Ante Božikova i Bruna Mudronje.

Istodobno su zaredala zbivanja i u muzejskom atriju. Nakon nastupa plesačica i gimnastičara/ki organizirana je tribina Šibenski sportski vremeplov na kojemu su se, onda i Šibenski sportski kviz, da bi program u tom dijelu muzeja završio glazbom uživo i nastupom Trija Bagatin.

10. svibanj 2024 08:10