StoryEditorOCM
ŠibenikZa košarkaškog Mozarta

Šibenik ne zaboravlja "svog maloga": u nedjelju slavi 59. rođendan Dražena Petrovića

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2023. - 12:47

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića koji je za Šibenčane zauvijek ostao "naš mali", priopćili su iz šibenske gradske uprave.

Središnja manifestacija održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u nedjelju, 22. listopada 2023. s početkom u 10 sati. Tada će u zrak biti pušteno 59 balona u znak sjećanja na košarkaškog Mozarta, a pred spomenik će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. Nakon prigodnog programa kojega će voditi učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ Juraj Šižgorić, a u kojemu će sudjelovati i klapa "Bunari", vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović u nedjelju će se održati košarkaški turnir 22. KUP Dražena Petrovića za igrače 2012.godišta i mlađe. Na turniru koji se održava u sportskoj dvorani Baldekin sudjeluju ekipe: KK "Dubrovnik", KK "Zadar", KK "Split"i OKK "Dražen Petrović".

Utakmice će igrati u Sportskoj dvorani Baldekin u nedjelju 22. listopada od 8:30 do 13:15 sati.

U čast našem legendarnom Draženu održat će se i osmo izdanje cestovnih atletskih utrka "Šibenskih deset" i "Draženova četvorka"- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Utrke će se održati u subotu, 21. listopada 2023. godine u periodu od 8 do 14 sati.

Start utrke na deset kilometra "Šibenskih deset" predviđen je u 11 sati, dok će se "Draženova četvorka" trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi. S početkom u 9,30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 13 sati.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
01. svibanj 2024 11:40