StoryEditorOCM
ŠibenikEU Izbori

SDP predstavio kandidate na šibenskoj rivi: ‘Ovaj grad ima jedan prometejski moment...‘

Piše M. P.
25. svibnja 2024. - 12:13

U sklopu kampanje za europske izbore danas su Šibenikom prošetali SDP-ovi kandidati na listi za Europski parlament. Od tržnice, preko Poljane do rive, šetali su i s biračima komunicirali Dalija Orešković, Biljana Borzan, Predrag Fred Matić, Vedrana Mišković i Tonino Picula. 

- S posebnim zadovoljstvom ću na početku reći da sam Šibenčanin i izuzetna mi je čast što u svom gradu mogu predstaviti kandidate s liste SDP-a i partnera za Europski parlament. Danas smo se okupili u najstarijem hrvatskom gradu na Jadranu, to je grad koji je prije svega poznat kao jako kulturno, pomorsko, industrijsko i turističko središte. A ono što je možda manje poznato je da je Šibenik grad koji je prvi u Europi imao električnu energiju, a drugi u svijetu. Dakle, to je jedan prometejski moment ovdje u Šibeniku i doista je riječ o posebnom gradu - rekao je Tonino Picula novinarima na šibenskoj rivi.

Istaknuo je da je zadatak SDP-a na ovim izborima je da se još jednom kao stranka potvrdi pred hrvatskim biračima kada je riječ o europskim okvirima. 

- SDP je otvorio vrata demokraciji u Republici Hrvatskoj. Jednako tako, jedna SDP-ova Vlada otvorila je vrata Europske unije, a druga je uvela Hrvatsku u Europsku uniju - kazat će Picula te zaključiti:

- Moje uvažene kolege i ja imamo danas nešto drugačiji zadatak. Mi moramo braniti temeljne vrijednosti na kojima počiva europski projekt ovdje u Hrvatskoj, jer nije dovoljno samo sredstva iz fondova, treba povući i neke temeljne vrijednosti. To je prije svega neovisno pravosuđe, oslobođeno pritisaka politike, zatim puna sloboda medija te prava svim manjima. Možete biti uvjereni da ćemo biti na razini tih postavljenih ciljeva, kao što smo bili i do sada.

 

15. lipanj 2024 21:28