StoryEditorOCM
Šibeniktrakavica

Promašili adresu za prosvjed: Kaprijani, za novo pristanište ‘zahvalite‘ županu Marku Jeliću!

Piše Ivo Mikuličin
19. veljače 2024. - 16:47

Poslije zadnjih (dez)informacija o novoizgrađenom pristaništu na otoku Kapriju, te prosvjeda otočana pred zgradom šibenske "vlade", neizbježno valja posegnuti za starom poštapalicom (izrekom): "Tko je tu lud, a tko zbunjen!?"

– Prilikom stupanja na dužnost početkom lipnja 2021. godine isti dan župan Jelić i ja održali smo sastanak s gospođom Jadrankom Fržop, ravnateljicom Županijske lučke uprave… Kako su radovi na izgradnji trajektnog pristaništa na Kapriju kasnili, moj prijedlog je bio raskid ugovora o gradnji i isplata bankovne garancije… Nakon što je dogovoreno da se obustavi cijeli postupak gradnje novog pristaništa, građenje je, ipak, nastavljeno… Župan je kazao da neće Kaprijanima uskratiti što su godinama tražili, novo trajektno pristanište – stoji, među inim, u pismenom obraćanju javnosti dožupanice Iris Kotarac Ukić. Poslije tog više nego jasnog istupa najmanje dva pitanja podržavaju tezu "Tko je tu lud, a tko zbunjen!?"

Zašto su sad Kaprijani protiv novoizgrađenog pristaništa, iako je njegovu gradnju bivši ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić triput usuglasio s Mjesnim odborom Kaprije!? Konačno, ako je točno što je napisala dožupanica Iris Kotarac Ukić, zašto Kaprijani nisu održali prosvjed ispred zgrade Šibensko-kninske županije, a ne na trgu ispred gradske "vlade"!? Ako nas pitate što je zajedničko kaprijsko-županijsko-gradskoj trakavici, onda je to refren pjesme klape Jadrija "Sad sam jedno, sad sam drugo, najgori sam kad je jugo…".

29. travanj 2024 19:01