StoryEditorOCM
ŠibenikTanaja

Opet zapinje projekt obnove tvrđave sv. Ivana: izvođači tražili pojašnjenje natječajne dokumentacije i produljenje roka prijave da bi se bolje pripremili

29. studenog 2018. - 15:13

Grad Šibenik produljio je rok za postupak javne nabave za izvođača radova na projektu obnove Tvrđave sv. Ivana, pa zainteresirane tvrtke umjesto do 5. prosinca, kako je prvotno bilo objavljeno, svoje ponude sada mogu dostaviti najkasnije do 20. prosinca.

Kao razlog tom produljenju u gradskoj upravi navode zahtjevnost i složenost projekta, vrijednost kojeg je procijenjena na 33, 4 milijuna kuna, zbog čega je u proteklih dvadesetak dana, od kada je natječaj raspisan, na adresu Grada Šibenika pristigao velik broj upita vezanih uz natječajnu dokumentaciju. Potvrdio je to i v. d. pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo i poduzetništvo Petar Mišura.

 

 

- Drago nam je što je dosta ponuditelja pokazalo zanimanje za naš projekt, a više njih tražilo je da produljimo rok za prijavu kako bi se kvalitetnije mogli pripremiti. Budući da je riječ o stvarno složenom projektu i da je bilo dosta pitanja oko pojašnjenja natječajne dokumentacije, smatramo da nam tih dodatnih 15 dana neće predstavljati neki problem, a s druge strane potencijalnim kandidatima omogućit ćemo da se bolje pripreme. To je važno i da kasnije, kada izvođač radova bude izabran, ne bude većih problema – rekao je Mišura podsjećajući kako je cjelokupna dokumentacija projekta zainteresiranim ponuditeljima dostupna na elektroničkom oglasniku javne nabave RH.

Obnova i revitalizacija Tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedna 49 milijuna kuna, od čega je nepovratno iz EU fonda osigurano 41,5 milijuna kuna. Sadašnjim natječajem obuhvaćeni su pak građevinski radovi na tzv. kliještima, tj. sjevernom dijelu tvrđave te na južnom dijelu, tzv. zvijezdi ukupne površine od 18 700 metara četvornih.

Osim obnove bedema, na tvrđavi je predviđena izgradnja edukativnog kampusa za mlade opremljenog pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom dvoranom. Također, bit će izgrađeni i smještajni kapaciteti s 50-ak ležajeva za sudionike kampusa, a uredit će se i povijesni plato te zeleni labirint. U podnožju sjevernog obrambenog bedema tvrđave niknut će gastro i vizualni sadržaji s 3D mappingom koji će se projicirati na bedemima tvrđave. Na platou samo tvrđave predviđena je suvenirnica, mali kafić te info centar.

05. svibanj 2024 10:55