StoryEditorOCM
ŠibenikKreću brodovi

Od subote Plima i Avalon voze do Jadrije i Martinske, donosimo vozni red i cijene

Piše Šibenski.hr
14. lipnja 2024. - 11:28

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024.

- Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih su i ove godine uspostavljene brodske linije, koje su se pokazale i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu - poručuju iz gradske uprave.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Kao i prošle godine, na kupanje na Martinsku građani mogu stići brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 1,5 euro, a povratna karta košta 2 eura. Za liniju Šibenik – Jadrija cijena karte u jednom smjeru iznosi 2 eura, dok cijena povratne karte iznosi 3 eura.

Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

 

Vozni red za Jadriju

image

Vozni red za Jadriju

image

Vozni red za Jadriju

 

Vozni red za Martinsku

image

Vozni red za Martinsku

 

16. lipanj 2024 11:36