StoryEditorOCM
ŠibenikZbog olujnog vjetra

Kamioni na odmorištima, cestama prema unutrašnjosti voze jedino osobna vozila

Piše B.P.
17. siječnja 2017. - 21:16

Za sav promet, zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zatvorene su ceste:
A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; DC1 između Udbine i Gračaca; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, i Krčki most. Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorene su:

  • Riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica;
  • brza cesta Solin-Klis (od 18,40h),
  • DC25 Gospić-Karlobag.
Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila (sa i bez prikolice) iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, Primorju, Dalmaciji i obratno. Sva su odmorišta i parkirališta uz cestu popunjena isključenim teretnim vozilima, pa savjetujemo vozačima da ne kreću na put dok ne budu imali informaciju da su ceste otvorene i prohodne. Zbog nemogućnosti isključivanja teretna vozila iz smjera Dalmacije ne propuštaju se dalje od Benkovca, a iz smjera unutrašnjosti dalje od naplate Lučko. 
Zbog snijega, jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost otežano se vozi u Gorskom kotaru, Lici, a djelomice Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.
Zbog zimskih uvjeta na dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo2 i Sveti Rok zabrana je prometa za teretna vozila sa ili bez prikolice.

 

29. rujan 2024 00:38