StoryEditorOCM
ŠibenikU pozadini utrke karića

Kako je Cinotijev karting bio prikolica kartu maloga Duje

18. srpnja 2017. - 07:59

Najmlađi je sudionik regionalnog karting natjecanja u najmanjoj klasi ovih automobilčića, no zato je 5,5 godišnji Dujo Škrapić (na slici za upravljačem) srčan vozač "kao veliki", kaže njegov trener Bojan Cinoti iz Cina racing karta.

Uoči 2. Svjetske utrke karića i Dujo je bio u koloni kartinga koji su se revijalno provozali trkalištem šibenskim nizbrdicama najavljujući "bolide" na balinjerama, no dogodio mu se peh: na obali, gdje su se okretali u povratku na start pred tvrđavom Barone, Duji je otkazao motor, te ga je trener Cinoti gurao natrag u svome kartingu.

Tako su i ne htijući bili senzacija duž 1300 metara puta, zbunjujući gledatelje u špaliru duž ceste, jer se doimalo da je veći automobilčić prikolica još manjem, Dujinom.
-Duje se nije ni najmanje zbunio, naprotiv, bilo mu je uzbudljivo i zabavno, čak je oduševljeno kazao kako njegov karting nikad nije bio brži, priča Cinoti.
-No, dodaje, važnije od Dujinog veselja je što je naučio da neće biti ostavljen u nevolji, jer se pravi sportaši uvijek ispomažu, a i otac je mogao biti miran: Dujo nije ostao na obali u kvaru!

23. svibanj 2024 01:26