StoryEditorOCM
Šibenikgoriš

Izgrađeno i opremljeno novo dječje igralište. Bilo je prijeko potrebno, jer u ovom mjestu žive brojne mlade obitelji

Piše Šibenski.hr
25. siječnja 2024. - 13:18

Novoizgrađeno dječje igralište u naselju Goriš obišli su danas gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta sa suradnicima u pratnji domaćina i predsjednika Mjesnog odbora Marka Labora.

„Uredili smo još jedno dječje igralište na širem području grada i zaista me raduje vidjeti zadovoljstvo lokalnog stanovništva kada je u pitanju realizacija ovakvih, na oko malih, ali zaista bitnih projekata. Tijekom prošle godine izgrađena su i opremljena dječja igrališta u Danilo Birnju i u Lozovcu, a predstoji nam urediti igralište na otoku Žirju“, kazao je gradonačelnik Željko Burić, zahvalivši mjesnoj samoupravi na inicijativi za poboljšanjem uvjeta života u svojoj sredini.

Na dječjem igralištu u Gorišu površine 235 m2 postavljena je antitraumatska podloga i pet visokokvalitetnih dječjih igrala: tobogan, kućica za igru, penjalica, ljuljačka i njihaljka.

„Dječje igralište smješteno je uz postojeći sportski teren, a u pripremnoj fazi izvedeni su i građevinski, obrtnički i elektro radovi. Vrijednost projekta je 59.472,52 eura, a izvođač je Škrinjica d.o.o. Također, na lokaciji su postavljena dva rasvjetna stupa te četiri klupe“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Marko Labor, predsjednik Mjesnog odbora Goriš kazao je kako je prostor za najmlađe prijeko potreban budući da u mjestu žive brojne mlade obitelji s djecom.

- Ljeti je intenzitet vanjskih aktivnosti veći, samo na dječjoj olimpijadi sudjelovalo je četrdesetak djece. Ovo igralište razveselit će i mališane i njihove roditelje“, rekao je Labor.

Podsjetimo, nova dječja igrališta u izgrađena su i u Crnici, Mažurici, Zatonu, Vrpolju, Ražinama te su kompletno obnovljena igrališta na Meterizama, Vidicima i otoku Kapriju. Na Šubićevcu je napravljeno igralište u potpunosti namijenjeno djeci s posebnim potrebama. Dotrajala igrala zamijenjena su na igralištima u Grebaštici, na Baldekinu, u Zablaću, Zlarinu, Raslini i Zatonu.

28. travanj 2024 00:27