StoryEditorOCM
Šibeniktri mjeseca ni makac

Iz šibenske gradske uprave objasnili kako će sanirati posljedice velikog nevremena na Starom pazaru

Piše Marija Lončar
25. siječnja 2024. - 15:05
Umjesto stabla pitar, a malo dalje na mjestu sručenog kamenog stupa i dalje stoji metalni sanduk s instalacijamaMarija Lončar/

Gotovo tri mjeseca prošla su od velikog juga i kiše koji su zahvatili Dalmaciju, pa tako i Šibenik pri čemu je bilo i značajne materijalne štete: padala su stabla, letjeli krovovi, oštećeni automobili, more se izlilo na rive, a šibenski Dolac još je jednom poplavio.

Na Starom pazaru vjetar je tada srušio stablo koje je palo na rasvjetni kameni stup, razbilo ga i iščupalo kabele. Šteta je tada bila sanirana, stablo i razbijeni stup uklonjeni, a električne instalacije zatvorene u metalni sandučić.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

No, do dana današnjeg na mjestu srušenoga stabla nije posađeno novo stablo, a na postolju nekadašnjeg stupa sa svjetiljkom i dalje stoji metalni sandučić. Rupa u zemlji u kojoj je nekada bilo stablo zatvorena je većim plastičnim pitarom u kojem raste grmić pitospore.

image

Umjesto novog stabla ovdje već tri mjeseca stoji pitar sa grmićem pitospore

Marija Lončar/

Privremeno rješenje tako se odužilo, no iz gradske uprave poručuju kako nisu zaboravili na tu "sitnicu".

Pročelnik za komunalne poslove Joško Jurić kaže kako je sadnja novog stabla brzo dogovorena sa Zelenim gradom i to će uskoro biti obavljeno. No, povratak kamenog stupa i rasvjete na njemu i dalje je neizvjesna.

image


Na fotografiji: Josko Juric.

Niksa Stipanicev/Cropix

-Novo stablo će, kako je dogovoreno, Zeleni grad zasaditi tijekom veljače. Što se tiče kamenog stupa još nismo odlučili hoćemo li "vratiti" kameni stup na staro mjesto ili ćemo možda naći neko drugo rješenje – poručio je Jurić.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Na mjestu srušenog stabla još stoji pitar

Marija Lončar/
image

U gradskoj upravi još ne znaju hoće li na ovo mjesto vratiti kameni stup

Marija Lončar/
05. svibanj 2024 15:18