StoryEditorOCM
Šibenikvrijedna donacija

Gradu Šibeniku 40 tisuća eura za uređenje igrališta vrtića Šibenska maslina

Piše Šibenski.hr
25. travnja 2023. - 11:11

Gradu Šibeniku, zajedno s Gradovima Zagrebom i Umagom te Općinom Nerežišće, dodijeljena su novčana sredstva u okviru društveno odgovornog programa “Podrška porodici’’.

Jednake donacije od po 40.000 eura dobit će navedeni Gradovi i Općine, a dodijelila ih je kompanija MK Group. Tim povodom jučer je u Zagrebu održan zajednički sastanak na kojem se razgovaralo o realizaciji donacija, izboru vrtića i namjene sredstava, kao i o predstojećim koracima koji će osigurati učinkovitu realizaciju projekta.

- Prije svega zahvaljujemo MK Grupi što je uvrstila Grad Šibenik u program donacija predškolskim ustanovama. Donirana sredstva bit će usmjerena za potrebe uređenja i opremanja vanjskog dječjeg igrališta jednog od vrtičkih objekata gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Dječji vrtić Šibenska maslina- rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Regionalni program „Podrška porodici“ pored Hrvatske, odvija se i drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu kompanija kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave djece i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva.

29. travanj 2024 00:59