StoryEditorOCM
ŠibenikTko će na listu Top doživljaja Hrvatske

Doživi šibenske tvrđave i Srednjovjekovni sajam kandidati za prestižno priznanje

18. siječnja 2017. - 17:54



Turistička zajednica Šibensko-kninske županije prijavila je pet događaja iz županije na natječaj 25 top doživljaja Hrvatske koji je potkraj prošle godine raspisala Hrvatska turistička zajednica.

Rok za slanje prijava istekao 16. siječnja, a među pet najznačajnijih i najzanimljivijih događaja iz županije tako su se našli Sajam u srednjevjekovnom Šibeniku koji se lani održao 13. godinu te Zvonimirovi dani, slična manifestacija koja se u lipnju održava u Kninu, a koja u taj grad vraća ozračje, obrte i običaje iz vremena kralja Zvonimirova.

U utrci za 25 najznačajnijih turističkih događaja u Hrvatskoj naći će se i Tvrđava kulture Šibenik s programom Doživi šibenske tvrđave koji objedinjuje sadržaje i programe koje nude Tvrđava sv. Mihovila i Barone.

Program pod nazivom Divlja strana neba Sokolarskog centra Dubrava također je kandidiran na natječaj HTZ-a, a u borbi za uvrštenje na listu 25 top doživljaja Hrvatske našle su se i Ljetne bakanalije koje Vodice organiziraju na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica.

HTZ je raspisao i natječaj za premium destinaciju Hrvatske, a u toj kategoriji kandidirane su samo dvije destinacije iz županije i to Šibenik te Vodice, budući da su samo one zadovoljavale uvjetima natječaja.

 

01. svibanj 2024 06:19