StoryEditorOCM
ŠibenikLegendarna 113. šibenska brigada

Donosimo program proslave postrojbe koja je dala silan obol stvaranju neovisne Hrvatske; S posebnim pijetetom prisjetit će se 66 poginulih pripadnika

18. lipnja 2019. - 16:58

Polaganjem vijenaca pred spomenikom poginulim, nestalim i umrlim braniteljima na Baldekinu u 9.30 sati, svetom misom zadušnicom u kapelici sv. Mihovila u krugu bivše vojarne Bribirski knezovi u 10.30 sati, a potom druženjem i zakuskom u restoranu Katoličke osnovne škole, pripadnici 113. brigade Hrvatske vojske obilježit će danas 28. obljetnicu osnutka te legendarne šibenske postrojbe.

Najavio je to na predstavljanju programa obilježavanja spomendana brigade Tonči Mrša, potpredsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, te Dragan Rak, predsjednik šibenske HVIDR-e.

Proslavu osnivanja naše brigade, uzdanice i dike, kazao je Mrša, obilježavamo ponajprije u čast poginulih i ranjenih suboraca, ali i za sve nas ostale koji smo, svak na svoj način, dali obol stvaranju Hrvatske.

Na ratni put brigade i brojne akcije i ratne operacije u kojima je sudjelovala, pak, podsjetio je Rak istaknuvši kako je kroz postrojbu koju se od osnutka nazivalo 113. šibenskom brigadom, prošlo osam tisuća pripadnika te 18 tisuća ročnih vojnika u 33 naraštaja. S posebnim pijetetom brigada njeguje sjećanja na 66 svojih poginulih pripadnika.

05. svibanj 2024 07:56