StoryEditorOCM
ŠibenikNA ŠIBENSKOM MOSTU

Boris Dukić zbog prosvjeda mještana Zatona i Rasline ‘zaradio‘ prijavu: ‘Zašto baš meni, ne znam - nije mi krivo‘

Piše Toni Veljača
6. veljače 2024. - 19:18

Zbog mirnog prosvjeda mještana Zatona i Rasline koji se proteklog vikenda održao na Šibenskom mostu, a koji je okupio oko 300 ljudi, predsjednik Mjesnog odbora Zaton, Boris Dukić, “zaradio” je prijavu.

- Eto stigla je i prijava za mirno okupljanje Zatona i Rasline na mostu 28. 1. 2024. Zašto baš meni!? Ne znam. Ali nije mi krivo jer sam sa ovim istim ljudima iz Zatona i Rasline bio na ovom istom mostu i u rujnu 1991. Sad su nam se još pridružila i naša dica. Te daleke 1991. smo pobjedu izvojevali, a ova sadašnja će vjerojatno ostati na ovoj prijavi. Očito nam je tadašnji “protivnik” bio lakši – napisao je Dukić na svojoj Facebook stranici.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Podsjetimo kako su mještani tih dvaju mjesta nadomak Šibenika prosvjedovali zbog prometnog rješenja iza kojeg stoje Hrvatske ceste (HC). Umjesto rotora, kojeg su mještani zahtijevali, investitor, u ovom slučaju Hrvatske ceste se na ionako opasnom dijelu Jadranske magistrale odlučio tek na rekonstrukciju postojećeg križanja, za kojeg Zatonjani i Raslinjani smatraju da bi moglo postati nova, crna točka Jadranske magistrale.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Upit o prometnom rješenju koji je na noge podigao mještane poslali smo i Hrvatskim cestama. Evo odgovora koji je pristigao na adresu redakcije:

“Prometno rješenje i tip raskrižja prilikom izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju predmetnog raskrižja nije odabran nasumično, već je izvršena stručna analiza od strane ovlaštene projektantske kuće, te je shodno rezultatima i odabrano optimalno rješenje klasičnog četverokrakog raskrižja (sa trakama za lijevo skretanje, te trakama za ubrzanje i usporenje prilikom isključivanja/uključivanja u glavni prometni tok na državnoj cesti), na temelju čega je u prethodnom razdoblju izrađena kompletna projektna dokumentacija, ishođena važeća građevinska dozvola i u konačnici proveden postupak javne nabave i ugovoreni predmetni radove rekonstrukcije” stoji u odgovoru Hrvatskih cesta.

S obzirom na činjenicu da su radovi na novom skretanju već počeli, teško je očekivati da će se zahtjevi mještana u konačnici ispuniti.

28. travanj 2024 22:59