StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKaos na granicama

Zbog strože kontrole gužve se očekuju i za Uskrs, a Orepić poručuje kako to mogu promijeniti samo odgovorni iz EU

8. travnja 2017. - 20:52



Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je  da je policija izvijestila premijera Andreja Plenkovića o problemima na granicama zbog strožeg nadzora te kako ovu odluku, koja opterećuje granice i pogranična područja, trebaju promijeniti odgovorni ljudi Europske unije.

Odgovarajući na novinarski upit o tome kako se policija sprema za predstojeće uskrsne blagdane s obzirom na pojačan nadzor na granicama, Orepić je istaknuo kako je stroži nadzor direktiva EU.

-Ovo je obaveza koju je nametnuo Europski parlament i moramo to provoditi. Ali iznimno su zabrinjavajuća izvješća s granice. Policija je već reagirala i izvijestila premijera koji već radi po tom pitanju. Pokušavamo o ovomu komunicirati s onima koji su donijeli ovakve odluke da bi se promijenilo stanje - rekao je Orepić.

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima EU, na snazi su od jučer, 7. travnja. Pooštrene kontrole uvedene zbog sigurnosnih razloga i pojačane prijetnje terorizma i drugih kriminalnih aktivnosti, već su jučer izazvale višesatna čekanja na hrvatskim graničnim prijelazima i duge kolone vozila.

30. lipanj 2024 20:42