StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmunje i kiša

Zagrepčani zbog strašne grmljavine probdjeli noć: ‘Kakva je ovo apokalipsa, mislila sam da je bomba!‘

Piše Šibenski.hr
21. studenog 2023. - 08:00

‘Kakvi su ovo udari vjetra?‘, ‘Ova grmljavina je baš lijepo potresla sve‘, ‘Probudila me jaka grmljavina‘, ‘Kakva je ovo apokalipsa‘, ‘Pomislio da je zaratilo koliko tutnji‘, samo su neki od brojnih komentara na društvenim mrežama koje su korisnici pisali u gluho doba noći.

Stigla je najavljivana promjena vremena koja je donijela vrlo neugodnu grmljavinu po noći, koja mnogima nije dala da spavaju.

Neki korisnici na X-u pišu kako im se prozori tresu: ‘Mislila sam da su bacili bombu‘

- Ova grmljavina je nekaj najgore in a while u Zagrebu, još je jedan komentar.

EMSC je čak objavio kako su neki očevici prijavili podrhtavanje tla na području Zagreba, no seizmička aktivnost kasnije ipak nije potvrđena.

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a na Jadranu i područjima uz njega lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom, dok su u najvišem gorju mogući susnježica i snijeg, prognoza je za danas Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne će na sjevernom Jadranu i sjeveru zemlje kiša prestati, prognozira DHMZ.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, ponegdje na udare i jak. Nna Jadranu umjereno i jako, lokalno i olujno jugo te jugozapadnjak, zatim bura, ponajprije na sjevernom dijelu, a poslijepodne i u Dalmaciji, navečer u jačanju.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu između 12 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski pa Hrvatski autoklub (HAK) u utorak vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozilo u kvaru na autocesti A7 između tunela Škurinje I i tunela Katarina u smjeru mosta Krk promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 50 kilometara na sat. HAK stoga vozače moli za dodatan oprez.

30. travanj 2024 15:25