StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u zadnjim danima ljeta, jer od utorka se sve mijenja: Stiže munjevita promjena vremena, temeprature će mjestimice pasti na samo 11°C

Piše jutarnji.hr
13. rujna 2019. - 15:23

Svi oni koji žele još malo uživati u blagodatima ljeta, suncu, toplini i vedrim danima, bit će zadovoljni idućih dana. Kraj tjedna idealan je za odlazak u prirodu, jer meteorolozi ne najavljuju nikakve oborine ili vjetar.

Valja ipak biti na oprezu zbog jutarnje svježine, a mjestimice i magle, osobito u prometu, dok je na Jadranu mjestimice moguća umjerena bura, a poslijepodne maestral.

Naravno, one na kopnu valja podsjetiti na jutarnju svježinu, mjestimice i maglu - te dodatnu pozornost u prometu i zbog nje i zbog školaraca, a one na Jadranu na noćnu i jutarnju gdjegod umjerenu buru, poslijepodne maestral.

Jutarnje temeprature će se kretati između 10 i 13°C, a najviše dnevne od 25 do 27°C. Na Jadranu bi se trebale popeti i do vrućih 30 Celzijevaca.

Relativno stabilno i iznadprosječno toplo potrajat će sve do utorka, izvijestila je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

- U utorak je sve vjerojatnije jačanje juga, te novo naoblačenje, pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom Jadranu, prognozirala je dr. sc. Strelec Mahović.

Prema sedmodnevnoj prognozi objavljenoj na stranicama DHMZ-a temperature će nakon osvježenja mjestimice pasti i za 10 stupnjeva. Tako se za Zagreb predviđa kiša i maksimalna temepratura od 16°C. U gorskim predjelima ta će razlika biti još veća, primjerice Delnice će sa maksimalna 24 stupnja pasti na samo 11°C.

Na Jadran pogoršanje stiže tek u večernjim satima srijede, no tamo se neće dogoditi takav temperaturni šok kao u kontinentalnom dijelu.

16. travanj 2024 07:24