StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Slijede nam opet topliji dani - većinom iznadprosječno topli i vrući, osobito u četvrtak i petak

Piše šibenski.hr
13. srpnja 2022. - 11:32

Hrvatskoj opet slijede topliji dani, ali vrućina će biti manje znatno izražena u usporedbi s ekstremnom vrućinom na zapadu Europe, proizlazi iz vremenske prognoze Izidora Pelajića iz DHMZ-a.

- Slijede nam opet topliji dani - većinom iznadprosječno topli i vrući, osobito u četvrtak i petak. No, ako se usporedi s ekstremnom vrućinom na zapadu europskog kontinenta - koja ruši temperaturne rekorde ponegdje na Iberskom poluotoku i u Francuskoj - ova naša vrućina bit će znatno manje izražena, rekao je Pelajić u prognozi za HRT.

Idućih dana, naveo je, na kopnu će biti barem djelomice sunčano, osobito vruće bit će u četvrtak, na istoku i u petak, a u unutrašnjosti Dalmacije i u subotu. Uz više oblaka od sredine petka mjestimice može pasti malo kiše, pljuskovi će ipak biti češći tek potkraj dana i u noći na subotu; uz pljuskove jugozapadnjak će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će osvježiti.

- Na Jadranu sunčano i vruće. Ljetni ugođaj upotpunjavat će malo do umjereno valovito more, izmjenjivanje jutarnjeg burina i popodnevnog maestrala te nastavak sušnog razdoblja u većini mjesta. Pljuskova bi moglo biti u noći s petka i tijekom subote, ali uglavnom samo lokalno, i to ponajviše na sjevernom dijelu, prognozirao je Izidor Pelajić.

01. srpanj 2024 04:52