StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetšok preko bookinga

Rezervirali ‘luksuzne apartmane‘ za doček Nove godine, a kad su došli na adresu, neugodno su se iznenadili

Piše vijesti sd
31. prosinca 2023. - 11:36

Internetski servisi za rezerviranje smještaja kao što su Booking.com ili Airbnb danas su postali možda i najčešći način za boravak u odabranim odredištima. Međutim i oni su postali medij za ostvarenje prevara, kao što se bilježilo ovo ljeto na Jadranu ili nedavno u Irskoj, kada su se iznajmljivale i napalćivale nepostojeće smještajne jedinice, apartmani i kuće.

Nažalost, izuzetak u tome nije ni proslava Nove godine. Aktualni je slučaj zabilježen u Sarajevu, privlačnoj i reklamiranoj destinaciji za doček.

Preko Booking.coma tako se oglašava "apartmanski kompleks" NOA, na adresi Josipa Štadlera, u Starom Gradu, samo sedam minuta hoda do Sebilja i Baščaršije. U ponudi koju je objavio stanoviti David Perić navodi se da apartmani imaju bazen, jacuzzi i brojne druge sadržaje. To je "potvrđeno" i s više od 20 fotografija, što podrazumijeva i višu cijenu. Objava ima 137 većinom pozitivnih recenzija i iz država širom svijeta.

Privlačni "apartmanski kompleks" za Novu godinu rezervirali su brojni turisti koji su mislili Novu godinu dočekati u Sarajevu. Međutim kada su došli na navedenu adresu, shvatili su da - apartmani ne postoje. Nekoliko njih slučaj je prijavilo policiji, piše Klix.ba.

image

Oglas za iznajmljivanje navodnog luksuznog apartmana Noa koji je ponudio stanoviti David Perić

Screenshot Booking.com

Budući da su gosti u Sarajevo došli iz dalekih država i da je ovakva prevara neugodna kako za same goste, tako i za samo mjesto i državu boravka, kao i za internetski servis preko kojega se smještaj rezervira, razumno je očekivati da se svi navedeni intenzivno uključe u potragu za "Davidim Perićem" i ekipom oko "apartmanskog kompleksa NOA". Da se ovako neugodne stvari više nikome ne dogode.

28. travanj 2024 05:36